Romanya'da 25. Uluslararası Uygulamalı Laparoskopi Kursu Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Romanya'da 25. Uluslararası Uygulamalı Laparoskopi Kursu Düzenlendi

Romanya\'da 25. Uluslararası Uygulamalı Laparoskopi Kursu Düzenlendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın katkılarıyla, Romanya'nın Cluj Napoca Şehrinde 25.Uluslararası Laparoskopi kursu gerçekleştirildi.

25.10.2013 12:32

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın katkılarıyla, Romanya'nın Cluj Napoca Şehrinde 25.Uluslararası Laparoskopi kursu gerçekleştirildi.

TİKA, faaliyet gösterdiği ülkelerde birçok alanda çalışmalarına devam ediyor. Özellikle sağlık alanında düzenlenen mesleki eğitim programları faaliyet gösterilen ülkelerin personeline mesleki anlamda büyük katkılar sağlıyor. Bu kapsamda TİKA'nın destekleriyle alanında uzman bilim adamlarından oluşan Türk-Ürolap Laparaskopi Eğitmen Grubu tarafından, Romanya, Azerbaycan ve Kosova'dan gelen kursiyerlerin katılımıyla Romanya'nın Cluj Napoca şehrinde 25.Uluslararası Laparoskopi kursu gerçekleştirildi. Laparoskopi Kursunda Azerbaycan, Kosova ve Romanya'dan 30 kursiyer ile 15 eğitmen, Almanya- Türkiye -Romanya'dan akademisyenler ve diğer katılımcılar yer aldı.

Canlı olarak 3D Laparoskopik operasyonların gerçekleştirildiği kursta, operasyonlar kursiyerler ve katılımcılar tarafından interaktif olarak toplantı salonundan takip edildi. Kanser cerrahi tedavisinde Robotik ve laparoskopik teknikler ile eğitmenler kendi deneyim ve tecrübelerini de içeren sunumlar gerçekleştirdi.

Kursta ayrıca laparoskopik ekipman, laparoskopik ürolojide eğitim modelleri, laparoskopik ürolojide anestezi, cerrahi sütür teknikleri, operasyonlarda dikkat edilmesi gereken önemli noktalar, komplikasyonlar konulu sunumlar videolar eşliğinde kursiyerler ile paylaşıldı. Kursiyerler eğitim programından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, desteklerinden dolayı TİKA'ya teşekkürlerini ilettiler. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Romanya'da 25. Uluslararası Uygulamalı Laparoskopi Kursu Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement