RTÜK'teki görevinden alınan İlker Ilgın'ın, 4 maaş birden aldığı ortaya çıktı! - Son Dakika
Güncel

RTÜK'teki görevinden alınan İlker Ilgın'ın, 4 maaş birden aldığı ortaya çıktı!

RTÜK\'teki görevinden alınan İlker Ilgın\'ın, 4 maaş birden aldığı ortaya çıktı!

RTÜK'teki görevinden alındıktan sonra atanacağı yer merak edilen İlker Ilgın'ın dört koltuğun maaşını aldığı öğrenildi. Ilgın'ın, hem RTÜK'te hem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda görevli olduğu açıklandı.

07.12.2021 10:11  Güncelleme: 10:26

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nda (RTÜK) daha önce başkan yardımcılığı görevinde olan fakat daha sonra bu görevden ayrıldığı açıklanan İlker Ilgın'ın kaybettiği bir koltuğa karşılık dört farklı yerde görevli olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, İlker Ilgın, başkan yardımcılığı görevinden sonra RTÜK Başkan Müşavirliği'ne getirildi. Yaklaşık 17 bin TL maaş belirtilen Ilgın'ın daha sonra görevlendirme yöntemiyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda işe başlatıldığı bildirildi. Ilgın'ın Bakan Danışmanlığı görevine getirildiği kaydedildi.

RTÜK'teki görevinden alınan İlker Ilgın'ın, 4 maaş birden aldığı ortaya çıktı!

AYLIK 20 BİN TL HUZUR HAKKI ALIYOR

RTÜK bürokratı İlker Ilgın'ın bunlarla kalmayarak iki ayrı kurumda da yönetim kurulu üyeliği yaptığı ortaya çıktı. Ilgın, Türkiye Eskrim Federasyonu'nda Yönetim Kurulu üyeliğinin yanında Türkiye Petrolleri Offshore Technology Center (TP-OTC) adlı şirkette de Yönetim Kurulu üyeliği yapıyor. Ilgın'ın burada "huzur hakkı" adı altında aylık yaklaşık 20 bin TL ödeme aldığı iddia edildi.

Bürokratların birden fazla yerde faaliyet gösterdiği RTÜK'te, Üst Kurul Başkanı Ebubekir Şahin de iki ayrı yerden maaş alıyor. Şahin, hem RTÜK, hem de Yönetim Kurulu üyesi olduğu Halkbank'tan ücret alıyor. Çift maaşını savunan Şahin, bu konuda yaptığı açıklamada, "RTÜK Başkanlığı dışında Halk Bankası Yönetim Kurulu üyeliğimden dolayı maaş alıyorum. Bu da yasal ve etiktir. Çünkü bu belediyelerde de diğer devlet kurumlarında da böyle" dedi.

Son Dakika Güncel RTÜK'teki görevinden alınan İlker Ilgın'ın, 4 maaş birden aldığı ortaya çıktı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Aydın Gökmen: Benim bir kuruşum varsa o maaşda zehir zıkkım olsun allaha hesabını vereme inşallah 2 0 Yanıtla
  • Deniz Demir: Huzur hakkı nedir milletede verin 2 0 Yanıtla
  • Kemal Yavuz: Bu huzur hakkından bize neden verilmiyor bazıları 4,5 yerden maaş alırken biz açlıktan can veriyoruz. Bu hükümet nasıl milli nasıl yerli oluyor. 0 0 Yanıtla
  • Bilal Cetin: Benim hakkim helal deyil.yazik gunah buna müsade edenleri Allah kahretsin 0 0 Yanıtla

Advertisement