Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Irak'ta - Son Dakika
Güncel

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Irak'ta

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Irak\'ta

Lavrov, başkent Bağdat'ta Iraklı mevkidaşı Zebari ile görüştü.

20.02.2014 18:50

Resmi temaslarda bulunmak üzere Irak'a gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, temasları kapsamında Iraklı mevkidaşı Hoşyar Zebari ile biraraya geldi.

Başkent Bağdat'ta gerçekleşen görüşmenin ardından Lavrov ile Zebari ortak basın toplantısı düzenledi. Rusya'nın, terörle mücadele konusunda Irak hükümetine destek verdiğini belirten Lavrov, görüşmede, taraflar arasında daha önce varılan anlaşma çerçevesinde Rusya'dan Irak'a silah sevkiyat sürecininin hızlandırılması konusunun ele alındığını belirtti.

Silahların tesliminin planlı olduğunu ve daha önceki anlaşmalarla sıkı kurallara bağlandığını hatırlatan Lavrov, sürecin hızlandırılması konusunda Irak makamlarının talepte bulunduğunu ve bu talebi inceleyeceklerini kaydetti. Lavrov, "BM ilkeleri doğrultusunda terörle mücadele şart. Suriye başta olmak üzere bölgede artan terör olgusu ve Irak'taki terör tehdidinden ciddi anlamda endişe duyuyoruz" ifadesini kullandı.

Suriye krizinin çözümünün "siyasi" olduğu konusunda Irak ile hemfikir olduklarını kaydeden Lavrov, "Bu çerçevede Ortadoğu ve Kuzey Afrika halklarının dış müdahale olmaksızın kendi kaderlerini tayin etmeleri için uğraşıyoruz" diye konuştu.

Zebari de Lavrov'un Bağdat ziyaretinin "Irak hükümeti ve halkıyla dayanışma" mesajı içerdiğini ifade ederek, Bağdat ve Moskova arasında siyasi, ticari ve ekonomik alandaki işbirliğinin geliştirilmesi konusunda da anlaştıklarını belirtti. - Bağdat

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Irak'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement