Sağlıkçılardan İşaret Diliyle İstiklal Marşı - Son Dakika
Güncel

Sağlıkçılardan İşaret Diliyle İstiklal Marşı

Sağlıkçılardan İşaret Diliyle İstiklal Marşı

Biga'da sağlık çalışanları için düzenlenen işaret dili eğitiminin sertifika töreninde kursiyerler, İstiklal Marşı'nı işaret diline çevirdi.

09.07.2013 10:27  Güncelleme: 10:33

Biga ilçesinde, sağlık çalışanları için düzenlenen işaret dili eğitiminin sertifika töreninde kursiyerler, eğitmenlerin yardımıyla İstiklal Marşı'nın mısralarını işaret diline çevirdi.

Biga Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ile Biga Devlet Hastanesi tarafından, hastaneye gelen işitme engelli hastalara daha iyi hizmet verebilmek ve diyalog kurabilmek adına, aralarında hemşire ve memurların da bulunduğu sağlık çalışanlarına 120 saat işaret dili eğitimi verildi.

Kursu başarıyla tamamlayan 32 kursiyer için Biga Devlet Hastanesi Toplantı Salonu'nda sertifika töreni düzenlendi. Törende ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu. Ardından kursiyerler, eğitmen Ahmet Kavlak ile İstiklal Marşı'nın mısralarını işaret diline çevirdi. Bu sırada Kaymakam Fatih Genel de bir süre kursiyerlere işaret diliyle eşlik etti.

Hastanenin Başhekimi Opr. Dr. Ahmet Polat, engellilere daha iyi hizmet verebilmek için çalışma yürüttüklerini, bu kapsamda işitme engelli vatandaşların daha nitelikli sağlık hizmeti alabilmeleri için bu kursu düzenlediklerini söyledi.

Eğitmen Kavlak ise kursiyerlerin başarı belgelerini alabilmeleri için sınavda bazı şarkıların sözlerini işaret diline çevirdiklerini belirterek, " Türkiye'de böyle bir sınav uygulaması yok. Anne ve babam işitme engelli olduğu için 9 yaşından bu yana işaret dilini kullanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, kursiyerlere sertifikaları, Kaymakam Genel, Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ramazan Tasar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Avlanır ile Biga Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Özlem Aydın tarafından verildi. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sağlıkçılardan İşaret Diliyle İstiklal Marşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement