Sakarya'da Hemşehri Dernekleri Buluşması - Son Dakika
Güncel

Sakarya'da Hemşehri Dernekleri Buluşması

Sakarya\'da Hemşehri Dernekleri Buluşması

Sakarya Milletvekili Mustafa İsen ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, hemşehri dernekleri temsilcileriyle bir araya geldi.

01.01.2018 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Milletvekili Mustafa İsen ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, hemşehri dernekleri temsilcileriyle bir araya geldi.

İsen ve Toçoğlu, Sakarya'daki hemşehri derneklerinin temsilcileriyle toplantı yaptı.

Toplantıda yaptığı konuşmada, Sakarya gibi farklı coğrafyalardan gelip kültürleri bir arada barındıran başka şehir göremediğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Şehrimiz, kimsenin ötekileştirilmediği, yaşam mücadelesi verdiği bir şehir. Farklılıklardan yeni bir sinerji doğurmuş bir şehir. Yaşadığımız bu ilişki ağını, Türkiye'nin hiçbir yerinde görmeniz mümkün değil. Farklı kültürlerden olan arkadaşlarımız kendini muhafaza etmeye devam edecek ve üst kimliği olan Sakaryalı bilincini her zaman en yukarıda tutmayı başaracaktır."

İsen, derneklerin de tıpkı kendileri gibi sorumlulukları olduğuna işaret ederek, birlikte çözüm üretip kamuoyu oluşturarak sorunların daha çabuk halledildiğini dile getirdi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu da sivil toplum kuruluşlarıyla sık sık istişare yaparak çalışmalara yön verdiklerini söyledi.

Belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Toçoğlu, şunları kaydetti:

"Şu ana kadar altyapıya 1,5 milyar lira harcadık. Şehrimizi yağmur suyu, içme suyu ve kanalizasyon ağlarıyla donattık. Yeni arıtma tesisleri inşa ettik. Barajlar inşa ediyoruz. Hamdolsun Sakarya'da su sorunu bırakmadık. Doğru ve gerekli işler yapmaya çalışıyoruz. Eksiklerimiz var. Onları da bu gibi buluşmalarda konuşuyoruz. Şehirde uzun süredir düzenlemeler yapıyoruz. Ulaşımda yeni projeleri hayata geçiriyoruz. Şehrin topoğrafyasını bozacak çalışmalara sıcak bakmıyoruz. Çok muhteşem bir bölge hali yapıyoruz. Türkiye'de örneği olmayan bir proje. Sakarya, suyu, toprağı, insanı temiz bir şehir. Sorumluluk duygusuyla bu şehre hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakarya'da Hemşehri Dernekleri Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement