Sakarya'daki Cinayete 30 Yıl Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Sakarya'daki Cinayete 30 Yıl Hapis Cezası

Sakarya'da küçük yaşta evlendiği eşi Emine Yayla'yı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

23.01.2014 19:09  Güncelleme: 19:25

Küçük yaşta evlendiği eşi Emine Yayla'yı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Süleyman Yayla, maktulün annesi Ülkü ve babası Hasan Yılmaz ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan mağdurun annesi Ülkü ile babası Hasan Yılmaz, acılarının büyük olduğunu ve adalete güvendiklerini belirterek, sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istedi.

Sanık Süleyman Yayla da olay günü kayınpederinin evine eşi tarafından çağırıldığını anlatarak, öldürme niyetiyle eve gitmediğini söyledi.

Eşinin kendisine sarf ettiği sözlerden dolayı kendisini kaybederek cinayeti işlediğini iddia eden Yayla, olaydan dolayı pişmanlık duyduğunu belirtti.

Sanık avukatı Kadir Şimşek de cinayetin tasarlayarak olduğuna ilişkin hiçbir delilin bulunmadığını anlatarak, kararın bu durumun göz önüne alınarak verilmesini talep etti.

Duruşmaya verilen kısa aranın ardından kararını açıklayan Mahkeme heyeti, sanık Süleyman Yayla'nın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Sanığa "en alt seviyede tahrik indirimi"nin uygulanmasını kararlaştıran mahkeme, verilen cezanın 30 yıla indirilmesine karar verdi.

- Adliye önünde eylem

Duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yapan anne Ülkü Yılmaz, mahkeme kararının acısına acı kattığını belirterek, artık mahkemeye hiçbir güveninin kalmadığını söyledi.

Mağdur avukatı Leyla Ekmen Epözdemir da dosyada birçok hak ihlalinin görüldüğünü ifade ederek, mahkemenin verdiği karara itiraz edeceklerini kaydetti.

Emine Yayla'nın 15 yaşına gelmeden evlendirilmiş bir çocuk gelin olduğunu ve evliliğinin bir istismar nedeni olduğunu anlatan Epözdemir, "Emine Yayla kocasından defalarca şiddet maruz kalıyor ve bununla ilgili de birçok kez korunma talep etmiştir. Cinayet vakası katil kocanın onun boşanma talebinin arkasından gerçekleşmiştir. Burada taammüden işlenmiş bir cinayet görüyoruz. Maalesef daha öncede korunamayan Emine Yayla mahkeme kararıyla da hafif de olsa tahrik uygulanmasını biz yerinde bulmuyoruz. Bütün kadın cinayetlerinde maalesef hep bir gerekçe var. Artık kadının bedeniyle cezalandırılmasına son verilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Adapazarı ilçesinde şiddet gördüğü gerekçesiyle babasının evine taşınan 17 yaşındaki Emine Yayla, 12 Kasım 2012'de eşi Süleyman Yayla tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.

-adliye önünde eylem

-avukat epözdemir

Sakarya\'daki Cinayete 30 Yıl Hapis Cezası
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakarya'daki Cinayete 30 Yıl Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement