Samsunlu Balıkçılar Sezona Hazır - Son Dakika
Güncel

Samsunlu Balıkçılar Sezona Hazır

Samsunlu Balıkçılar Sezona Hazır

1 Mayıs'ta başlayan balık avı yasağı bu gece sona eriyor.

31.08.2013 18:21

1 Mayıs'ta başlayan balık avı yasağı bu gece sona eriyor. Balık avı için tüm hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar ise bu gece yarısında denize açılarak "vira bismillah" diyerek ağlarını bırakacaklar. Bugün Canik ilçesi Doğu Park mevkiindeki balıkçı barınağında düzenlenen törene katılan Tarım İl Müdürü Kadir Güven av yasağının gırgır gemileri için bittiğini, trol gemileri için ise 15 Eylül'de sona ereceğini belirterek, "Bakanlığımız su ürünleri avcılığı ile tür, boy, zaman, derinlik, mesafe ve av araçları bakımından yasak sınırlama ve yükümlülükleri getirmiştir. Balıkçılarımızın bu düzenlemelere uygun avcılık faaliyetinde bulunmaları balık stoklarımızın sürdürebilirliği için önemlidir" dedi.

Balık avı yasağının bu gece sona ermesiyle birlikte ağlarını denize bırakacaklarını böyleyen Su Ürünleri Kooparatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç, "Bu sezon umarım balık bol olacak ve tezgahlar balık çeşitleriyle dolacaktır" diye konuştu.

Öte yandan uzmanlar, denizde palamut ve lüferin olduğunu belirterek, "Denizde yem balığı da mevcut. Ancak deniz suyu sıcaklığı 20 derecenin üzerinde. Bu yıl hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olması balıkları da olumsuz etkiledi. Palamutun avlanabilmesi için denizde sürü halinde gezmesi gerekir. Ancak şu an yapılan araştırmalara göre deniz suyu sıcaklığının yüksek olması nedeniyle palamut suda dağınık vaziyette. Bu da avı zorlaştırıyor. Deniz suyunun 20 derece ve altına inmesiyle birlikte bol balık avlanabilir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsunlu Balıkçılar Sezona Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement