Sanayi Esnafları Kazanacak - Son Dakika
Güncel

Sanayi Esnafları Kazanacak

Sanayi Esnafları Kazanacak

Kocaeli'ne 465 hektar alana kurulması planlanan MİA Projesi ile ilgili sanayiciler ile ilk toplantı yapıldı

16.04.2012 09:41

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak Kocaeli'de Eski Gölcük Yolu ile Yeni Gölcük Yolu arasında kalan bölgede kurulması planlanan kısa adı MİA olan Merkezi İş Alanı Planı ile ilgili sanayicilere bilgi verdi. Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Özak, hazırlanacak planın bölge sakinlerine büyük bir fayda sağlayacağını belirterek, "MİA projesi ile kentimizin tamamınının değeri artacak" dedi.

YER SAHİPLERİ SÖZ ALDI

İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen toplantıda İmar Komisyonu Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gökmen Mengüç, İzmit Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Muzaffer Gürfidan ve yönetiminin yanı sıra çok sayıda iş yeri sahibi sanayici ve temsilcileri, esnaf ve sanatkar katıldı. MİA projesiyle alakalı yüzde 10'luk bir araziye sahip olan İzmit Küçük Sanayi Sitesi içerisindeki esnaf ve iş yeri sahipleri toplantıda görüş ve önerilerini dile getirmek için söz aldı.

DEĞERLİ BİR ALAN

Yer sahiplerinin proje sürecine katılımının ve görüşlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Özak. "Sanayici esnafımızın oraya ilk yerleştiğinde çektiği zorlukları çok iyi biliyoruz. Sanayi sitesinde bine yakın esnaf ilimize kar kış demeden hizmet ediyor. Biz bu projeden emek sahibi vatandaşlarımızın da yararlanmasını istiyoruz. Her geçen gün gelişen kentimizde MİA düzenlenmesiyle İzmit ve Kocaeli' ye daha çok marka değeri katacaktır.

KAMULAŞTIRMA YOK

MİA projesi tamamlandığında 3 milyon 5 yüz bin insana hitab edeceğinin öngörüldüğünü ifade eden İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gökmen Mengüç Yurt dışında ve Türkiye genelinde Ankara, İstanbul ve İzmir'deki merkezi iş alanına benzer projeler ile sanayici esnafına bilgi verdi. Yeni kent merkezi planlama aşamasında yol haritası yapmak için bilgilendirme çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Mengüç proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi'nin dükkan ve iş yerlerinde kamulaştırma yapmayacağını vurguladı.

BİRLİKTE PLANLAMA

Toplantılar MİA bölgesini ilgilendiren kesimlerle müzakereler devam edecek, konu tüm yönleri ile görüşmeye açılacak ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunulacak. Süreç içerisinde tüm tarafların dinleneceği, uygulama planlarının bu toplantıların sonuçlanmasının ardından İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'nca hazırlanacağı kaydedildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sanayi Esnafları Kazanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement