Şanghay'daki Havalimanları Yabancı Yolcu Sayısında Büyük Artış Gösterdi - Son Dakika
Güncel

Şanghay'daki Havalimanları Yabancı Yolcu Sayısında Büyük Artış Gösterdi

Şanghay\'daki Havalimanları Yabancı Yolcu Sayısında Büyük Artış Gösterdi

Çin'in Şanghay kentinde bulunan iki havalimanı, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre 6,9 kat artışla 1,18 milyonu aşkın yabancı yolcuyu ağırladı. Çin'in Tayland ve Singapur gibi ülkelerle yaptığı vize muafiyeti anlaşması ziyaretçi sayılarını artırırken, Şanghay'daki iki havalimanına yılın ilk çeyreğinde bu ülkelerden 649.000 yolcu geldi. Bu rakam, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 51,5 artışa tekabül ediyor. Ayrıca, Çin'in tek taraflı vize muafiyeti politikası uyguladığı Fransa, Almanya, İtalya ve diğer Avrupa ülkelerinden Şanghay'daki havalimanlarına gelen yolcu sayısı 268.000'e ulaştı. Bu rakam, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,8 artışa işaret ediyor.

06.04.2024 13:29

SHANGHAİ, 6 Nisan (Xinhua) -- Çin'in Shanghai kentinde bulunan iki havalimanı, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre 6,9 kat artışla 1,18 milyonu aşkın yabancı yolcuyu ağırladı.

Shanghai Gümrüğü'ne göre, Çin'in Tayland ve Singapur gibi ülkelerle yaptığı vize muafiyeti anlaşması ziyaretçi sayılarını artırırken, Shanghai'daki iki havalimanına yılın ilk çeyreğinde bu ülkelerden 649.000 yolcu geldi. Bu rakam, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 51,5 artışa tekabül ediyor.

Söz konusu dönemde, Çin'in tek taraflı vize muafiyeti politikası uyguladığı Fransa, Almanya, İtalya ve diğer Avrupa ülkelerinden Shanghai'daki havalimanlarına gelen yolcu sayısı 268.000'e ulaştı. Bu rakam, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,8 artışa işaret ediyor.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Şanghay'daki Havalimanları Yabancı Yolcu Sayısında Büyük Artış Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement