Şanlıurfa'da İhd'den Albay Şentürk'e Suçlama - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da İhd'den Albay Şentürk'e Suçlama

Şanlıurfa\'da İhd\'den Albay Şentürk\'e Suçlama

Şanlıurfa'da, İnsan Hakları Derneği Şubesi Üyeleri Kayıp Yakınlarıyla Birlikte, 17'nci Kez 'kayıplar Bulunsun, Failleri Yargılansın' Eylemi Yaptı. Eylemde Konuşan İhd Şube Başkanı Cemal Babaoğlu, Balyoz Davası Kapsamında Geçtiğimiz Günlerde Tutuklanan Emekli Albay Ahmet Şentürk'ün, Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde Görev Yaptığı Yıllarda Onlarca Faili Meçhul Cinayete İmza Attığını İleri Sürdü.

07.08.2010 17:30

ŞANLIURFA'da, İnsan Hakları Derneği Şubesi üyeleri kayıp yakınlarıyla birlikte, 17'nci kez 'Kayıplar bulunsun, failleri yargılansın' eylemi yaptı. Eylemde konuşan İHD Şube Başkanı Cemal Babaoğlu, Balyoz davası kapsamında geçtiğimiz günlerde tutuklanan emekli Albay Ahmet Şentürk'ün, Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde görev yaptığı yıllarda onlarca faili meçhul cinayete imza attığını ileri sürdü.

1990 yılından sonra çeşitli nedenlerle kaybolan ve faili meçhul cinayete kurban gidenlerin fotoğraflarının bulunduğu üzerinde, 'Hala kayıplar, failler bulunsun' yazılı siyah pankart taşıyan bir grup, öğle saatlerinde Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplandı. Yaklaşık 30 kişinin katıldığı eylemde, aynı zamanda 1995 yılında kaybolan gazeteci Nazım Babaoğlu'nun ağabeyi olan İHD Şube Başkanı Cemal Babaoğlu, 1990'lı yıllarda bölgede binlerce kişinin faili meçhul cinayetlere kurban gittiğini ve onlarca kişinin de kaybedildiğini ileri sürdü. Kayıp ve faili meçhullerle ilgili adalet aradıklarını ve bu konudaki görüşlerini dile getirdikleri için yargılanıp, ötekileştirildiklerini iddia eden Babağolu, "Bu ülkede yıllardır kayıpları dile getiren insanlar katledildi. Gazeteciler, kayıpları yazmasın diye katledildi, susmaları için adeta terör uygulandı. Yıllarca Tansu Çiller hükümetinin bir savaş konsepti oluşturduğunu, terör hükümeti olduğunu 15 yıldır İHD olarak, aydın insanlar olarak dile getirdik. Bunun için hep yargılandık, ötekileştirildik" diye konuştu.

Balyoz Davası kapsamında geçtiğimiz günlerde tutuklanan emekli Albay Ahmet Şentürk'ün, 1992-1993 yıllarında Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde görev yaptığını ve onlarca faili meçhul cinayeti işlediğini de iddia eden Babaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İstanbul'da Balyoz operasyonu çerçevesinde tutuklanan emekli Albay Ahmet Şentürk, 1992-1993 yıllarında Siverek'te görev yapmıştır. O dönem Teğmen olan Ahmet Şentürk daha sonra Yüzbaşı olarak Siverek'ten ayrılmıştır. Şu an tutuklu bulunan Albay Şentürk, Siverek'te görev yapmış olduğu dönemde onlarca faili meçhul cinayete imza atmıştır. Öyle ki, Hüseyin Taşkaya isimli arkadaşımız 1993 yılının Aralık ayında, öğle saatlerinde bizzat Şentürk'ün komutanlığında bir operasyon yapılarak gözaltına alınmış ve daha sonra kendisine ulaşılamamıştır. Bununla ilgili olarak Şentürk hakkında, pazartesi suç duyurusunda bulunacağız. Artık bu ülkede gerçekler konuşuluyor, emekli Koramiral Atilla Kıyat, vicdanının sesini dinleyerek bizim yıllardır dile getirdiğimiz söylemlerimizi teyit etmiştir. Atilla Kıyat, 1993-1977 yıllarında işlenen faili meçhul cinayetlerin ve kayıpların devlet politikası olduğunu söylemiştir. Biz bile Atilla Kıyat kadar açık dile getirememiş ve o dönem görev yapan kişilerin görevlerini, yetkilerini kötüye kullandığını söyleyip, yargılanmasını istemiştir. Geldiğimiz noktada, Atilla Kıyat'ın sözlerinin suç duyurusu kabul edilerek, Çiller terör hükümeti hakkında soruşturma açılmasını istiyoruz."

Babaoğlu'nun ardından, 1994 yılında Suruç'ta kaybolan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Mustafa Saygı'nın oğlu Şahin Saygı ise, "Referandum tartışmalarının yapıldığı bu günlerde artık Türkiye'de çocukların babasız kalmamasını ve faili meçhul cinayetlerin biran önce faillerinin bulunarak hesap sorulmasını istiyorum" dedi.

Ellerinde, kaybolan yakınlarına ait fotoğraflar taşıyan kalabalık, basın açıklamanın ardından 5 dakika oturma eylemi yaptıktan sonra olaysız dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da İhd'den Albay Şentürk'e Suçlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement