Şanlıurfa'da Yol Kapatma Eylemi - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da Yol Kapatma Eylemi

Şanlıurfa\'da Yol Kapatma Eylemi

Siverek ilçesinde "susuz ve yolsuz" kaldıklarını iddia eden köylüler, Şanlıurfa Diyarbakır karayolunu bir saat trafiğe kapattı

21.11.2013 16:43

Siverek ilçesinde "susuz ve yolsuz" kaldıklarını iddia eden bir grup köylü, yaklaşık bir saat Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunu trafiğe kapattı.

İlçeye yaklaşık 25 kilometre mesafede bulunan Güvercin ve Kartal köylerinde oturan vatandaşlar, köylerinde su ve yol problemi olduğunu ve sorunlarının çözümü konusunda kimseden destek göremediklerini ileri sürdü.

Bu nedenle aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu grup, su taşıdıkları eşekleri de yanlarına alarak Şanlıurfa-Diyarbakır karayoluna taş döşeyip eski otomobil lastiklerini yakarak trafik akışını durdurdu.

Yaklaşık bir saat süren eylem boyunca sadece bir ambulans ve cenaze aracının geçmesine müsade eden köylüler ile zaman zaman yoldaki diğer sürücüler arasında kısa süreli sözlü tartışmalar yaşandı.

Eylemin duyulması üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri köylüleri ikna etmeye çalıştı. Yola atılan taşlar ve lastikler jandarma ekipleri tarafından kaldırıldı.

Yaklaşık bir saat süren eylem nedeniyle yolda yüzlerce araçlık kuyruk oluştu.

Kaymakam Hamza Erkal, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede bazı köylerde su sıkıntısının yaşandığını ancak çözmek için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.

Bölge köylerinin hemen hemen yarısına su ulaştırıldığını aktaran Erkal, şunları kaydetti:

"Güvercin ve Kartal köylüleri, su sorunlarını dile getirmek ve seslerini daha gür çıkarmak için karayolunda trafiği kesmişler. Arkadaşlarla görüştük, sorunun çözümü için istişare edeceğiz. Su olmayan köylerimizde sıralama yapıyoruz. Her bir kuyunun açılması 25 gün sürüyor. Bahsi geçen köylerimizde 7 kuyu açtık ancak sadece birinde su bulduk o da çöktü, susuz  kaldılar. Yeni bir su kuyusunun açılması ve suya olan ihtiyacı dile getiriyorlar, su sorununu bir şekilde çözeceğiz." - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da Yol Kapatma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement