Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Platformu'ndan Sağduyu Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Platformu'ndan Sağduyu Çağrısı

Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Platformu\'ndan Sağduyu Çağrısı

Şanlıurfa'da, Peygamber Sevdalıları Platformu Koordinatörü Mustafa Bozkurt, Diyarbakır'da öldürülen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran için geçen Cuma günü gıyabi cenaze namazı amacıyla toplandıkları Balıklıgöl'de yaşanan gerginlikle ilgili açıklama yaptı.

15.06.2015 19:45

Şanlıurfa'da, Peygamber Sevdalıları Platformu Koordinatörü Mustafa Bozkurt, Diyarbakır'da öldürülen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran için geçen Cuma günü gıyabi cenaze namazı amacıyla toplandıkları Balıklıgöl'de yaşanan gerginlikle ilgili açıklama yaptı. Bozkurt, gerginliğin bazı kişilerin 'Siz namaz bile belki kılmamışsınız' sözü ve HDP ile PKK aleyhine slogan atıldığı için çıktığını söyledi.

Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa Koordinatör Mustafa Bozkurt, bölgenin son günlerde kritik süreçten geçtiğini bu nedenle tahriklere karşı sağduyu çağrısında bulundu. Bozkurt, yaşanan gerginliğin nedenini şöyle ifade etti:

"Diyarbakır'da şehit edilen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran için Şanlıurfa'da gıyabi namaz kılma kararını aldık. Platformumuza bağlı STK'lar ve ilimizdeki diğer STK'ların katılımı ile şehit edilen Baran için gıyabi cenaze namazı kılmak üzere hazırlık yapılırken ve platform olarak 'Kahrolsun PKK' sloganı atmayalım kararını almışken acımız ve taziyemiz sıcak iken provokatörler, provokasyon amaçlı tahrik edici sözlerle 'Belki namaz bile kılmamışsınız burada toplanmışsınız', 'HDP-PKK'nin aleyhinde niye slogan atıyorsunuz' şeklinde sözler sarf etmişlerdir. Platform yetkilileri olarak kitleyi sükunete davet etmemize rağmen provokatörler tahrikleri sürdürmekte ısrarcı olmuşlardır. Bu da namaz hazırlığı yapan halkı tahrik etmiştir. Özellikle 'Siz namaz bile belki kılmamışsınız' sözleriyle namaza saf tutan insanların içinden bazı gençler etkilenip üzerlerine yürüdüler. Platform yetkilileri olarak engel olmaya çalıştık, fakat yine de istenmeyen bir durum oluştu. Güvenlik güçlerinin de çabası ile gençler etkisiz hale getirildi ve polis tarafından provokatörler olay yerinden götürüldü."

Sağduyu çağrısında bulunan Bozkurt, şunları söyledi:

"Şüphelilerden biri kısa süre önce cezaevinden tahliye olduğu bilgisi bize ulaşmıştır. Olayın aslı budur. Peygamber Sevdalıları Platformu asla ve asla başka bir amacı olmamıştır. Olanlar bunlardan ibarettir. Peygamber Sevdalıları kendisini tahrik eden 'PKK ve HDP aleyhinde neden slogan atıyorsunuz' sözlerinden dolayı saf tutan cemaat içinde onların üzerine yürüyen gençlere engel olmaya çalışılmıştır. Ondan beklenmeyen durumlar oluştu." - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Platformu'ndan Sağduyu Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement