Satılan Ezîdi Kızların Trajedisi TRT Kurdî'de - Son Dakika
Güncel

Satılan Ezîdi Kızların Trajedisi TRT Kurdî'de

Satılan Ezîdi Kızların Trajedisi TRT Kurdî\'de

IŞİD'in Şengal'de gerçekleştirdiği korkunç saldırılar, örgütün elinden kurtulan 2 Êzîdî kızın anlatımlarıyla TRT Kurdî ekranına geliyor.

27.10.2015 17:32  Güncelleme: 17:59

IŞİD'in Şengal'i işgaliyle başlayan süreçte Ezidi toplumuna başta kadınları olmak üzere korkunç saldırılar gerçekleştirildi. Bu saldırılar en korkunç haliyle örgütün elinden kaçmayı başaran 2 Ezidi kız tarafından TRT Kurdi ekranında anlatılacak.

EZİDİ KIZLAR ORTA DOĞU PAZARINDA SATILDI

Haziran 2014 tarihinde terör örgütü IŞİD'in Şengal'e girmesi ile büyük trajedi yaşanmıştı. Yüz binlerce Êzîdî Şengal Dağı'nda günlerce aç ve susuz kalmışlardı. Bu dönemde bir diğer önemli trajedi de kaçırılıp Orta Doğu pazarlarında satılan Êzîdî kızlardı.

2 EZİDİ KIZ YAŞADIKLARI TRAJEDİYİ ANLATTI

TRT Kurdî Nuçegihan programı, çocukları ile beraber defalarca satılan ve 15 ay sonra IŞİD'in elinde kurtulmayı başaran 2 Êzîdî kızla röportaj yaparak o günlerde yaşadıkları trajediye ekranlara getiriyor.

15 AY BOYUNCA 3 GÜNDE BİR SATTILAR

Kaçırılan Êzîdî kadınlar, kaçırdıkları günden kurtuldukları güne kadar yaşadıkları olayları Gazeteci Fetullah Kaya'ya korku içerisinde anlattılar. Şengalde biri 3, diğeri 5 çocuğu ile evinden alınarak önce Irak'ın Tuzhurmatu şehri, daha sonra Suriye'nin Rakka şehrine götürülerek defalarca satıldılar. 3 günde bir gerçekleşen bu satma işlemleri 15 ay sonra son alıcının Êzîdî kadınını kendi ailesine satması ile son buldu.

"IŞİD'İN ELİNDE HÂLÂ EZİDİ KIZLAR BULUNUYOR"

Fetullah Kaya, hala IŞİD'in elinde binlerce Êzîdî kızın olduğuna dikkat çekerek; "Êzîdîlerin tarihinde 72 ferman yer almaktadır. Bu fermanlar birer katliam olarak gerçekleşmiştir. Sonuncusu da modern dünyanın vahşi yüzü diyeceğimiz, bir terör örgütü tarafından gerçekleşti. Kendi anlatımları ile bu ferman en ağırıydı çünkü bu fermanda namuslarına da el atılmıştı. Hâlâ IŞİD'in elinde olan binlerce kızdan haber alınamıyor. Kurtulanlar da yarı ölü şeklinde yaşıyorlar. Hayata küsmüş, psikolojileri bozulmuş bir halde bir çadır kentte zor şartlar altında yaşıyorlar. Çok kötü muameleler görmüşler, aç kalmış, susuz bırakılmış, zorla sahip olunmuşlar." dedi.

"İĞRENÇLİKLERİ SAKLAMA ADINA KIZLAR İNFAZ EDİLEBİLİR"

Son zamanlardaki gelişmelere de değinen Kaya büyük tehlikeye dikkat çekiyor; "Son zamanlarda Rusya'nın da saldırılara müdahil olması ile IŞİD zor günler yaşıyor ve geri çekilmeye başladı. Bu geri çekilmeler sırasında, yaptığı iğrençlikleri saklama adına, elindeki Êzîdi kadınları infaz edebilir."

KORKUNÇ TRAJEDİ TRT KURDİ EKRANINA GELİYOR

Türk televizyonlarında ilk kez, kaçmayı başaran Êzîdî kızlarla gerçekleşecek olan röportajda, kadınların isimleri gizli tutularak, yüzleri gösterilmeyecektir. Nuçegihan (Muhabir) programını bu akşam saat 21.35'te TRT Kurdî ekranlarında izleyebilirsiniz.

Son Dakika Güncel Satılan Ezîdi Kızların Trajedisi TRT Kurdî'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (29)

  • Emir : Bunların hepsi şeytana tapıyo az bile yapiyo ışid 38 53 Yanıtla
  • Zya: Oylar Ak Parti ye. 40 48 Yanıtla
  • YOZGATLI SEFO: Akp=işit 43 36 Yanıtla
  • bu I: allah işidin de türkiye deki uzantısı olan akp nin de belasını versin 21 56 Yanıtla
    Bingollu musa: UZANTISI HDP DIR 0 1
  • Gerçek: Kahrolsun Hdpkk ve işbirlikçi IŞİD 51 23 Yanıtla
  • leyla: oylar ak partiye 25 32 Yanıtla
  • #KANDİL: ....bu ülkede güneş. ..... .... YEŞİL DOĞAR.... ....KIRMIZI BATAR.... 9 48 Yanıtla
    Huseyin: Renk korusun. 2 0 Huseyin: Renk korusun.yada baska cografyadasin. 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement