Savcı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz İçin Hapis Cezası İstedi - Son Dakika
Güncel

Savcı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz İçin Hapis Cezası İstedi

Savcı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz İçin Hapis Cezası İstedi

- SAMSUN'da 2007 yılında Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ve iş adamlarına yönelik düzenlenen yolsuzlukla ilgili operasyonda haklarında dava açılan 43 kişinin yargılanmasında sona gelindi.

18.06.2013 12:28

- SAMSUN'da 2007 yılında Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ve iş adamlarına yönelik düzenlenen yolsuzlukla ilgili operasyonda haklarında dava açılan 43 kişinin yargılanmasında sona gelindi. Cumhuriyet savcısı, içlerinde Büyükşehir Belediyesi Başkanı AK Parti'li Yusuf Ziya Yılmaz'ın da bulunduğu 3 sanığın görevi kötüye kullanmak suçundan cezalandırılmasını talep etti, diğer sanıkların beraatlerini istedi.

Samsun'da 18 Nisan 2007 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gözetiminde, İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyon kapsamında haklarında dava açılan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, o dönemin Başkan Vekili Adnan Bahadır, Genel Sekreter Kenan Şara, Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı ve müteahhit Hasan Uçak'ın da aralarında bulunduğu toplam 43 kişi sorgulandı. 4 kişi tutuklanırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu diğer sanıklar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanıklar haklarında Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde 2004-2007 yılları arasında ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet vermek, zincirleme şekilde cebri irtikap, icbar suretiyle irtikap, zimmet, rüşvete aracılık, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama ve bu suçlara iştirak, görevi kötüye kullanma' suçlarından 49 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

TUTUKLULAR İLK DURUŞMADA BIRAKILDI

Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2007 yılı Temmuz ayında yapılan ilk duruşmada tutuklu sanıklar dönemin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adnan Bahadır, Genel Sekreter Kenan Şara, Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı ile işadamı Hasan Uçak, üzerlerine atılan suçlamaları kabul etmediklerini belirtti ve mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Diğer sanıklar da geçen celselerde üzerlerine atılan suçlamaları kabul etmeyerek ihalelerin yasalara uygun olarak yapıldığını, alınan paralarında Samsunspor'a yardım maksadıyla toplandığını belirterek suçlamaları kabul etmedi.

YARGILAMA 6 YIL SÜRDÜ

18 Nisan 2007 yılında yapılan operasyonla başlayan ve kamu oyunda "A Takımı Operasyonu" olarak bilinen yargılama süreci 6 yıl sürdü. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görevli Cumhuriyet Savcısı, artık toplanacak başka delil ve dinlenecek tanık bulunmadığını, savunmaların ve iddiaların tamamını dinlediklerini belirterek 15 sayfalık mütalaa verdi. Cumhuriyet savcısı ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet vermek, zincirleme şekilde cebri irtikap, icbar suretiyle irtikap, zimmet, rüşvete aracılık, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama ve bu suçlara iştirak suçlarından 40 sanığın da ayrı ayrı beraatlerini istedi. Ancak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz, dönemin Başkan Vekili Adnan Bahadır ve Genel Sekreter Kenan Şara'nın görevi kötüye kullanmak suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Belediye Başkanı Yılmaz ve Genel Sekreter Şara için 2 ayrı olaydan dolayı 6 yıla kadar, Adnan Bahadır için de 3 ayrı olaydan 9 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etti. Duruşma savunmaların hazırlanması için ertelendi. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Savcı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz İçin Hapis Cezası İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement