Sedat Laçiner: Cumhurbaşkanı ve YÖK'e Gönül Kırıklığım Var - Son Dakika
Güncel

Sedat Laçiner: Cumhurbaşkanı ve YÖK'e Gönül Kırıklığım Var

Sedat Laçiner: Cumhurbaşkanı ve YÖK\'e Gönül Kırıklığım Var

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, 4 yıllık görev süresini değerlendiren yazılı açıklama yaptı.

24.03.2015 14:44

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, 4 yıllık görev süresini değerlendiren yazılı açıklama yaptı. Laçiner, seçimden birinci çıkmasına rağmen rektör olarak atanmaması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na (YÖK) gönül kırıklığı olduğunu belirtti.

15 Mart 2011'de, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından ÇOMÜ Rektörü olarak atandığını hatırlatan Prof. Dr. Sedat Laçiner, "Bu atamadan önce mevcut rektöre karşı seçimlere girdim ve birinci çıktım. İkinci seçimden de birinci çıkmama rağmen yeniden rektör olarak atanmamam nedeniyle kırgınım. Cumhurbaşkanımızın ve YÖK'ün, üniversitemizin iradesine göre bir atama yapmamış olmasına elbette üzüldüm ve bir gönül kırıklığım da var. Keşke tercihlerinin sebebini objektif kriterler ile ortaya koysalardı ve rekabet daha sağlıklı bir şekilde yapılabilseydi. Buna rağmen, Cumhurbaşkanlığı ve YÖK makamlarına küsmek veya darılmak elbette olmaz. Hepimiz bu ülkenin iyiliği için çalışıyoruz. Görüş farkları olsa da bu farklar ülkemize hizmet etmemize engel olmamalıdır" dedi.

ÇOMÜ öğretim üyesi olarak görevine devam eden Prof. Dr. Sedat Laçiner, 4 yıl boyunca bir taşra üniversitesinden birinci sınıf bir üniversite çıkarmaya çalıştığını da belirttiği açıklamasına şöyle devam etti:

"Bu hedefime 4 yıl gibi kısa bir sürede ulaşılamayacağını biliyorduk, ancak en azından bunun altyapısını kurmayı, ciddi bir mesafe almayı umduk. Doğrusu, umduğumuzdan fazlasını bulduk. 4 yıl boyunca ÇOMÜ'de bilim ve eğitim yapmaya, onu teknik olarak ve ilmi olarak yükseltmeye çalıştık. Belki daha iyisini yapabilirdik. Ancak elimizden gelen buydu. Umarız ÇOMÜ en kısa zamanda dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi haline gelir. Tek dileğim bu." - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sedat Laçiner: Cumhurbaşkanı ve YÖK'e Gönül Kırıklığım Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • tak: çok kişininde anasını ağlattın bak gordunm keser yanardoner tersıne doner 0 0 Yanıtla

Advertisement