Şehidin banka borcunun ailesinden istenmesine Bakan Şahin el attı - Son Dakika
Güncel

Şehidin banka borcunun ailesinden istenmesine Bakan Şahin el attı

Şehidin banka borcunun ailesinden istenmesine Bakan Şahin el attı

AHMAT BAYRAM - Hakkari'de geçen yıl şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin kredi borcunun babasından tahsil edilmek istenmesine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in talimat...

21.10.2013 14:24

AHMAT BAYRAM - Hakkari'de geçen yıl şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin kredi borcunun babasından tahsil edilmek istenmesine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in talimatıyla inceleme başlatıldı.

Şehit Mehmet Şehit Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin babası Satılmış Çiftçi'nin, bayramda ziyaret ettiği oğlunun kabri başında AA muhabirine yaptığı açıklamalarda, oğlunun bankadan çektiği ve şehit düşünceye kadar ödediği kredi borcunun kendilerinden tahsil edilmek istendiği, avukatların eve icraya geleceklerini söylediklerini bildirmesiyle ilgili haberler üzerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri konuya el attı.

Satılmış Çiftçi, haber sonrasında kendilerine bakanlıktan telefonla ulaşıldığı, ardından da bakanlığa bağlı il müdürlüğünden bayramda evlerine ziyarete gelindiğini belirtti.

Ziyarette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Şahin'e konuyu aktardıklarını bildiren Çİftçi, "Devlet yardımıyla ya da kendi imkanlarımla borcu ödemek, çocuğumu mezarında borçlu yatırmamak istiyorum" dedi.

Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlandığını hatırlatan İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Şahin ise, Bakan Fatma Şahin'in konudan haberdar olması üzerine verdiği talimatla aileyi ziyaret ettiklerini, konuyla ilgili bilgi aldıklarını kaydetti.

Şahin, "Şehit ailemizle tanıştık, şehidimizle ilgili bilgileri aldık. Bayram tatilinden sonra resmi kurumlar açıldı, konuyu araştırıyoruz. Bankayla ve diğer kişilerle gerekli görüşmeleri yapıp, bakanlık olarak değerlendireceğiz ve raporumuzu hazırlayıp Ankara'ya göndereceğiz. Aile için yapabileceğimiz her şeyi yapacağız, ailemizin yanında olacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehidin banka borcunun ailesinden istenmesine Bakan Şahin el attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement