Şehit Babasından Barış Sürecine Destek - Son Dakika
Güncel

Şehit Babasından Barış Sürecine Destek

Şehit Babasından Barış Sürecine Destek

Iğdır'da mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Er Mustafa Altan'ın cenazesi, memleketi Adana'da gözyaşları eşliğinde defnedildi.

02.05.2013 16:43

Iğdır'da mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Er Mustafa Altan'ın cenazesi, memleketi Adana'da gözyaşları eşliğinde defnedildi. Cenaze töreninde 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı'ya sarılarak "Komutanım koruyamadılar, vatan sağ olsun, gerekirse ben de askerlik yaparım" diyen şehit babası, çözüm sürecini desteklediklerini söyledi.

Ağrı Dağı'nın Korhan Yaylası'nın Bayraktepe bölgesinde bastıkları mayının patlaması sonucu silah arkadaşı İbrahim Özkıdır ile birlikte şehit olan 21 yaşındaki Jandarma Er Mustafa Altan'ın naaşı, İncirlik'teki 10. Tanker Üs Komutanlığı'na

getirildi. Terhisine 3,5 ay kala şehit olan Altan'ın cenazesi,

buradan konvoy eşliğinde Yüreğir ilçesine bağlı Yahşiler Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Evin tek erkek çocuğu olduğu öğrenilen şehidin cenazesi, evlerinin önüne getirildiğinde, şehidin yakınları uzun süre tabutun üzerinde gözyaşı dökerken, şehidin kız kardeşi Meryem Altan ve anne Latife Altan sinir krizi geçirdi.

Şehidin cenazesi, buradan cenaze arabasına yüklenerek Yahşiler Mahallesi'ndeki mezarlığa getirildi. Altan'ın cenazesi, İl Müftüsü Arif Gökce'nin kıldırdığı namazın ardından toprağa verildi.

Şehit babası Altan, cenaze töreninde 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı'ya sarılarak "Komutanım koruyamadılar, vatan sağ olsun, gerekirse ben de askerlik yaparım" dedi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın katıldığı cenaze töreninin ardından gazetecilere konuşan şehit babası, barış sürecini desteklediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Vatan sağ olsun, nasıl yapalım mecbur destekleyeceğiz. Acıları dindirin temennimiz o -bir kişi bir kişidir kurtulursa- Çözüm sürecini şimdiye kadar destekliyorduk. Bundan sonra da destekleyeceğiz. Vatan sağ olsun. Gerekirse ben bile canımı feda ederim. Vatan uğruna 7'den 70'e canımızı feda ederiz." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Babasından Barış Sürecine Destek - Son Dakika


Advertisement