Selimiye Camii'nde Yunanca ve Bulgarca İslam Dinini Anlatan Kitaplar Dağıtılıyor - Son Dakika
Güncel

Selimiye Camii'nde Yunanca ve Bulgarca İslam Dinini Anlatan Kitaplar Dağıtılıyor

Selimiye Camii\'nde Yunanca ve Bulgarca İslam Dinini Anlatan Kitaplar Dağıtılıyor

Edirne'deki Tarihi Selimiye Camii'ne gelen Yunan ve Bulgar ziyaretçilere İslamiyet'i yakından tanımak için ayetlerden oluşan Yunanca ve Bulgarca basılmış dini kitaplar isteyen turistlere ücretsiz veriliyor.

16.05.2015 16:57

Edirne'deki Tarihi Selimiye Camii'ne gelen Yunan ve Bulgar ziyaretçilere  İslamiyet'i yakından tanımak için ayetlerden oluşan Yunanca ve Bulgarca basılmış dini kitaplar isteyen turistlere ücretsiz veriliyor.

Yunanca ve Bulgarca 5 bin adet basılan 157 sayfadan oluşan İslam dinini anlatan kitaplar Selimiye Camii içinde kurulan stantlarda isteyen turistler ücretsiz dağıtılıyor. Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, amaçlarının İslam dinini ziyaretçilere tanıtmak olduğunu söyledi. Müftü Üzüm gelen yabancı turistlere önce 500 adet İngilizce Kur'an-ı Kerim dağıttıklarını söyleyerek, "Ayrıca hayırsever bir işadamı 150 sayfadan oluşan ayetlerin Yunanca ve Bulgarca'ya çevirisi hazırlanmış katıp dağıtımına da başladık. Bu sayede ziyaretçilerde dinimizi daha yakından tanımış oluyoruz"dedi. Edirne'de Mimar Sinan'ın ustalık eserim dediği Tarihi Selimiye Camiini haftada ortalama 5 bin kişi ziyaret ediyor. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Selimiye Camii'nde Yunanca ve Bulgarca İslam Dinini Anlatan Kitaplar Dağıtılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement