Selzede Öğrenciler Ders Başı Yaptı - Son Dakika
Güncel

Selzede Öğrenciler Ders Başı Yaptı

Selzede Öğrenciler Ders Başı Yaptı

Antalya'nın Serik İlçesi'nde sel felaketinin vurduğu Haskızılören Köyü'nde bir hafta aradan sonra öğrenciler yeniden ders başı yaptı.

17.10.2011 17:20

Antalya'nın Serik İlçesi'nde sel felaketinin vurduğu Haskızılören Köyü'nde bir hafta aradan sonra öğrenciler yeniden ders başı yaptı. Sel nedeniyle çamur dolan sınıflar temizlenerek eğitim öğretime hazır hale getirildi. Kaybolan 2 kişinin bulunması için çalışmalar sürerken, selde evlerini kaybeden 22 aile için prefabrik konutlar yapılıyor.

Antalya'da bir hafta önce şiddetli yağışın ardından oluşan selde 4 kişinin öldüğü, 2 kişinin ise kaybolduğu Serik İlçesi'ne bağlı Haskızılören Köyü'nde yaralar sarılmaya devam ediyor. Yaşanan felaketin ardından içerisi tamamen çamurla dolan Haskızılören İlköğretim Okulu temizlenerek, eğitim öğretime hazırlandı. Bir hafta aradan sonra öğrenciler yeniden ders başı yaparken, bölgede halen çalışmalar sürüyor. Kızılay, vatandaşların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için bölgede kurduğu çadırda hizmet veriyor. Antalya İl Özel İdaresi ise kurduğu seyyar mutfakta, afetzedelere ve öğrencilere 3 öğün yemek dağıtıyor.

PREFABRİK KONUTLAR YAPILIYOR

Yaşanan felaket sonucu 46 evin hasar gördüğü Haskızılören Köyü'nde Deniz Feneri Derneği tarafından, evleri selden zarar gören vatandaşların kalıcı konutlara taşınacağı zamana kadar kalacakları prefabrik evler yapılıyor. Dernek, evleri tamamen yıkılan 22 aileye, 3 günlük çalışma sonunda prefabrik evler kurarak içindeki eşyalarıyla birlikte teslim edecek.

Afetzedelere moral ziyaretleri de sürüyor. İlçeye bağlı Çandır Belde Belediye Başkanı MHP'li Ergüven Yılmaz, sel mağdurlarını ziyaret etti. Başkan Yılmaz, "Yaşanan felaket gerçekten içler acısı. İnsanlarımız inşallah bir daha bu tür acılar yaşamaz. Yaşamını yitiren ailelere başsağlığı diliyorum. Henüz bulunamayan iki kişinin de bir an önce bulunmasını diliyorum" dedi.

KAYIPLARI 'EZEL' ARIYOR

Sel sularına kapılarak kaybolan Meryem Çelik ve Süleyman Çelik'in bulunması için jandarma ve kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Jandarma, Çelik çiftinin bulunması için dedektör köpek 'Ezel'i de çalışmalarda kullanıyor. - Antalya/ Serik

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Selzede Öğrenciler Ders Başı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement