Sendikacılara Verilen Cezaya Türkülü ve Halaylı Protesto - Son Dakika
Güncel

Sendikacılara Verilen Cezaya Türkülü ve Halaylı Protesto

Sendikacılara Verilen Cezaya Türkülü ve Halaylı Protesto

Bursa'da Milli Eğitim'de yaşandığı öne sürülen kadrolaşma ve atamaları protesto etmek için düzenlenen yürüyüşe katıldıkları için 4 sendikanın 27 yöneticisine verilen hapis cezaları, öğretmenler tarafından bugün protesto edildi.

12.03.2016 17:33

Bursa'da Milli Eğitim'de yaşandığı öne sürülen kadrolaşma ve atamaları protesto etmek için düzenlenen yürüyüşe katıldıkları için 4 sendikanın 27 yöneticisine verilen hapis cezaları, öğretmenler tarafından bugün protesto edildi. Yürüyüşe katılanlar, yöneticilere verilen hapis cezasına, halay çekerek, türkü söyleyerek tepki gösterdi.

Bursa'da bulunan, Eğitim Sen, Türk eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Aktif Eğitim Sen Şubeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nda yapıldığı öne sürülen usulsüz atamalar ve kadrolaşma iddialarını, 2014 yılının Eylül ayında düzenlenen, 'Büyük Eğitimci Yürüyüşü' ile protesto ettiler. Yapılan bu yürüyüş sonrası sendikalarda yönetici olan 27 kişi hakkında, Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet' suçundan dava açıldı.

CEZA ERTELENDİ

Yapılan yargılama sonrası suçları sabit görülen 27 yöneticisi geçen ay, 15'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Hükmün açıklanmasını geriye bırakan mahkeme verilen cezaları 5 yıl süreyle erteledi.

Bursa'da sendika yöneticilerine verilen bu cezalar, sendikalar tarafından düzenlenen yürüyüş ile protesto edildi. Kent Meydanında toplanan eğitimciler sendikaların flamaları ile Fomara Meydanı'na kadar yürüdüler. Hükümeti protesto eden göstericiler, meslektaşlarına verilen cezaları, türkü söyleyerek halay çekerek protesto ettiler. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı gösteri, sendika başkanlarının konuşmasının ardından olaysız dağıldı.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sendikacılara Verilen Cezaya Türkülü ve Halaylı Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement