Şenel, Çıkmaz ve Kaplan'ı Kutladı - Son Dakika
Güncel

Şenel, Çıkmaz ve Kaplan'ı Kutladı

Şenel, Çıkmaz ve Kaplan\'ı Kutladı

Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Şenel GAİB hizmet binasında incelemeler yaptı.

18.07.2012 08:59

GAİB bünyesinde düzenlenen Yeni Teşvik Yasası ile ilgili seminere konuşmacı olarak katılan Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Şenel GAİB hizmet binasında incelemeler yaptı. Halı Desen Tasarım Kursunu da ziyaret eden Şenel kursiyerlerle uzun uzun sohbet ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. 3. Halı desen tasarım yarışması sonucu dereceye giren 19 halının sergilendiği alanı da inceleyen Şenel çalışmalarından ve hizmetlerinden dolayı GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ve Halı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Salahaddin Kaplan'ı kutladı.

Yeni Teşvik Yasası hakkında GAİB bünyesinde düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Şenel ve beraberindeki Halı İhracatçılar Birliği tarafından açılan halı desen kursunu ziyaret ederek kursiyerlerle uzun uzun sohbet etti. Düzenlenen kursta desen tasarım eğitimi alan kursiyerlerin sorularını da yanıtlayan Şenel meslek edindirme kurslarının istihdamın arttırılmasında önemli rol oynadığını vurguladı. Ziyarette Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Şenel'e eşlik eden GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ve Halı İhracaçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Salahaddin Kaplan kurs hakkında detaylı bilgi verdi.

Kursiyerleri ziyaret eden Şenel daha sonra GAÜN ve GAİB tarafından ortaklaşa düzenlenen 3. Halı Desen Tasarım Yarışması sonucunda dereceye girerek çeşitli firmalarda dokuması gerçekleştirilen ve GAİB hizmet binasında sergilenen ödüllü halıların yer aldığı sergiyi ziyaret etti. Dereceye giren halıları yakından inceleyen Şenel genç tasarımcıların yeni desenlerinin piyasalarda iş yapıp yapamayacağını sordu. Amaçlarının genç yetenekleri bu sektöre kazandırmak olduğunu ifade eden Halı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Salahaddin Kaplan "Ulusa düzeyde organize edilen yarışmamıza büyük bir ilgi gösterilmiştir. Önümüzdeki dönemlerde bu yarışmayı uluslar arası düzeye çıkarmayı planlıyoruz. Türk halı tasarımcılarının ufkunu açan bu yarışmadaki temel amacımız gençlerimizi bu sektörün içerisine çekmek, yeni yetenekleri keşfederek sektörün en büyük sıkıntılarından birisi olan desen tasarımcılarını bulabilmektir. Yarışmanın hedefine ulaştığını görüyoruz.

Bu yıl yaklaşık 150 tasarım yarıştı. 19 tasarım finale kaldı ve dereceye girenler ödüllendirildi. Türkiye'nin dünya halı pazarındaki payını arttırmada güncel desenlerinde büyük önemi bulunmaktadır. Modern düşünce taşıyan bu tasarımların iç ve dış pazarlarda dokunarak kullanılacağını düşünüyoruz" dedi. GAİB'in asli görevi yanında önemli bir misyon üstlendiğini ve bunu başarıyla yerine getirdiğini ifade eden Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Şenel GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ve Halı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Salahaddin Kaplan'ı kutlayarak "Gençlerin meslek sahibi olması yönündeki ciddi çabalarınız yanında sektöre yeni değerler ve düşünceler kazandırma gayretlerinizden dolayı sizleri yürekten kutluyorum." dedi.

Seminer hedefine ulaşmıştır

Sergiden büyük bir memnunlukla ayrılan Şenel Yeni Teşvik Yasasıyla ilgili düzenlenen seminerle ilgili olarakta bir değerlendirme yaparak "Seminer düşündüğümüzün üzerinde ilgi ve katılımla gerçekleştirilmiştir.

Yatırımcılarımız, sanayici ve iş adamlarımızın sorularıyla katılımı bizleri memnun etmiştir. Gaziantep'in ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki illerimizin bu yasadan doğan teşvikleri en iyi şekilde kullanacağına ve bunları yatırıma çevirerek 2023 yılı ihracat hedeflerine yansıtacaklarına inanıyorum. Konuyla ilgili kapılarımız sanayici ve iş adamlarımıza her zaman açıktır. Böyle bir organizasyonla bizleri sanayici ve iş adamlarımızla buluşturan GAİB Koordinatör Başkanı Sayın Abdulkadir Çıkmaz'ın şahsında bütün birlik başkan ve üyelerine teşekkür ediyoruz. GAİB Hizmet binası da çok fonksiyonerli ve her kentin ihtiyaç duyduğu birimlere sahip olan önemli bir eserdir. Bu eserin meydana getirilmesinde emeği geçenleri yürekten kutluyorum"dedi.

GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz'da yaptığı genel değerlendirmede seminerin hedefine ulaştığını ifade ederek "Yoğun bir katılım ve seminere ilgi gerek konuşmacılarımızı gerekse bizleri memnun etmiştir. Katılımcılar yeni yasayla ilgili sorularına yanıtlar bulmuştur. Gaziantepli sanayici ve iş adamlarımızın yeni yatırımlarla kendilerine sunulan bu imkanları en iyi şekilde kullanacağını umuyoruz. Yeni yatırımlar beraberinde büyük istihdamlar getirecektir. Gaziantep'e gelerek bizleri bu konuda aydınlatan Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın İbrahim Şenel'e ve ekibine teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şenel, Çıkmaz ve Kaplan'ı Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement