Sevgililer Günü İçin Gül Hazırlıkları Başladı - Son Dakika
Güncel

Sevgililer Günü İçin Gül Hazırlıkları Başladı

Sevgililer Günü İçin Gül Hazırlıkları Başladı

Gül üretiminin yüzde 70'inin karşılandığı Adana ve Mersin'de üreticiler, 14 Şubat Sevgililer Günü için 2 milyon dal kırmızı gül yetiştirdi.

06.02.2013 10:46  Güncelleme: 10:44

Türkiye'de, gül üretiminin yüzde 70'inin karşılandığı Adana ve Mersin'de üreticiler, 14 Şubat Sevgililer Günü için 2 milyon dal kırmızı gül yetiştirdi. İç talebin karşılanması için seralarda gül yetiştiren üreticiler, goncaları şimdiden kesip çiçekçilerin siparişlerini göndermeye başladı.

Adana Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Süleyman Oğuz, bugünlerde tanesi 5 liradan satılan kırmızı gülün 14 Şubat günü 7- 12 lira arasında alıcı bulmasını beklediklerini söyledi. Oğuz, iklim koşullarının bu yıl üretici lehine geliştiğini kaydetti. Süleyman Oğuz, "Adana ve Mersin bölgesinde bin 500 dekar örtülü alanda gül üretimi yapılıyor. Geçen yıl elverişsiz hava koşulları nedeniyle sıkıntı yaşadık. 14 Şubat Sevgililer Günü için 1 milyon adet gül yetiştirebilmiştik. Ama bu yıl bu rakamı ikiye katladık. 14 Şubatta 2 milyon gül satışı yapmayı hedefliyoruz. Umarım satışlarda da sıkıntı yaşamayız" dedi.

Oğuz, 14 Şubat'ta korsan satıcılar tarafından ucuz gül satıldığını da anlattı. Oğuz, şunları söyledi:

"Park önlerinde ve işlek caddelerde kova içinde ucuz gül satan korsan çiçekçilere dikkat edilmeli. Çünkü onlar bizim kusurlu olduğu için satışa sunmadığımız gülleri alıp satıyorlar. Vatandaşlarımız uygun fiyatlı diye onlara yöneliyor ama gül akşama bile dayanmıyor. Üstelik sabit bir yerleri olmadığı için, şikayet de edemiyorlar. Bu nedenle vatandaşlar çiçeklerini sabit yeri olan, vergisini ödeyen esnaf arkadaşlardan alsınlar."

Çiçek üreticisi Osman Doğan ise bu yıl üretimin iyi geçtiğini belirtti. Doğan, "Geçen seneye göre daha az maliyetle kaliteli güller yetiştirdik. 14 Şubat gibi özel günler bizim umudumuz. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Satışların iyi olacağı umuyoruz" diye konuştu. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sevgililer Günü İçin Gül Hazırlıkları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement