Sidney Opera Binası 1 saatliğine karanlığa büründü - Son Dakika
Güncel

Sidney Opera Binası 1 saatliğine karanlığa büründü

Sidney Opera Binası 1 saatliğine karanlığa büründü

Avustralya'da Sidney Opera Binası, her yıl düzenlenen 'Dünya Saati' etkinliği kapsamında 1 saatliğine kapatılarak iklim krizine ve enerji tasarrufuna dikkat çekildi. Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından organize edilen etkinliğe katılan Opera Binası, 18. kez karanlığa bürünerek simge yapılar arasında yer aldığını gösterdi. Açıklamada, insanların ve gezegenin sağlıklı bir geleceği için harekete geçmenin sorumluluğuna vurgu yapılarak, Dünya Saati'ne katılmak ve olumlu adımlar atmaya teşvik etmek önemli olduğu belirtildi.

23.03.2024 22:47  Güncelleme: 22:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Sidney Opera Binası 1 saatliğine karanlığa büründü

SİDNEY - Avustralya'da Sidney Opera Binası'nın ışıkları iklim krizine ve enerji tasarrufuna dikkat çekmek amacıyla her yıl düzenlenen "Dünya Saati" etkinliği çerçevesinde 1 saatliğine kapatıldı.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından organize edilen "Dünya Saati" etkinliğine Avustralya'da katıldı. Sidney Opera Binası'nın ışıkları iklim krizine ve enerji tasarrufuna dikkat çekmek amacıyla her yıl düzenlenen Dünya Saati etkinliği çerçevesinde 1 saatliğine kapatıldı. Bu yıl üst üste 18. kez yerel saatle 20.30'da karanlığa bürünen Opera Binası'nın resmi hesabından yapılan açıklamada, "Dünya Saati 2007 yılında Avustralya'da başladı ve o zamandan bu yana dünya çapında 190'dan fazla ülkede milyonlarca insanı içine alarak büyüdü. Opera Binası'nın başlangıcından bu yana katılan simge yapılardan biri olmasından gurur duyuyoruz" ifadeleri kullanıldı. İnsanlar ve gezegen için sağlıklı bir geleceği güvence altına almak için harekete geçmenin sorumluluğu olduğuna değinilen açıklamada, "Bu nedenle toplum liderliğindeki Dünya Saati'ne katılmak günlük yaşamlarında olumlu adımlar atmaya teşvik etmenin yollarından biridir" denildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sidney Opera Binası 1 saatliğine karanlığa büründü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement