Kaymakamlık binasının önünde Kur'an-ı Kerim'i yırtarak küfür etti! Linçten polis kurtardı - Son Dakika
Güncel

Kaymakamlık binasının önünde Kur'an-ı Kerim'i yırtarak küfür etti! Linçten polis kurtardı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, kaymakamlık binası önünde eline aldığı Kur'an-ı Kerim'i yırtarak küfreden İ.B. (34), çevredekiler tarafından linç edilmek istendi. İ.B.'yi linçten polis kurtardı.

13.12.2023 22:39  Güncelleme: 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, kaymakamlık binası önünde eline aldığı Kur'an-ı Kerim yırtarak küfreden İ.B. (34), çevredekiler tarafından linç edilmek istendi. İ.B.'yi linçten polis kurtardı.

KUR'AN-I KERİM'İ YIRTIP KÜFRETMEYE BAŞLADI

Olay, akşam saatlerinde Silopi ilçesi 2'nci Cadde üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, kaymakamlık binası önündeki caddeye gelen İ.B., elindeki Kur'an'ı Kerim'i yırtarak, küfretmeye başladı.

Silopi'de Kur'an-ı Kerim'i yırtan kişi linç edilmek istendi

LİNÇ GİRİŞİMİNİ POLİS ÖNLEDİ

Çevredekilerin sözlü tepkisi, büyüyerek linç girişimine dönüştü. Olay yerine gelen polis ekiplerince linçten kurtarılan İ.B., kaymakamlık binasına götürüldü.

Silopi'de Kur'an-ı Kerim'i yırtan kişi linç edilmek istendi

KAYMAKAM VE EMNİYET MÜDÜRÜ, MEGAFONLA SESLENEREK HALKI SAKİNLEŞTİRMEYE ÇALIŞTI

Kaymakam Cihat Koç beraberinde İlçe Emniyet Müdürü Saffet Özdemir ile halka megafonla seslenerek "Şunu bilin ki ben de buradaki polis arkadaşlarımız da aynı şeyi hissediyoruz. Yapılan hakaret, bizim de Kur'an'ımıza yapılan hakaret ama buna tepki göstermek, taşkınlık yaparak, sizin kadar hassas olan polisimize saldırarak olmaz. Burası bir hukuk devleti. Herkes kendi kuralını uygulayamaz. Kanun gereğini yapacak. Biz de takipçisi olacağız." dedi.

Silopi'de Kur'an-ı Kerim'i yırtan kişi linç edilmek istendi

Alınan güvenlik önlemleri altında zırhlı araçla kaymakamlık binasından alınan İ.B.'nin emniyetteki kontrolünde 12 suç kaydının bulunduğu ve uyuşturucu bağımlısı olduğu öğrenildi. İ.B.'nin gözaltına alınmasının ardından kalabalık dağıldı.

Silopi'de Kur'an-ı Kerim'i yırtan kişi linç edilmek istendi

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan açıklamada, "Bugün saat 15.00 sıralarında Silopi Kaymakamlığı önünde İ.B. adlı şahıs tarafından kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerime yırtma girişiminde bulunmuş olup ilgili kişi kaymakamlık girişindeki nöbetçi polisler tarafından müdahale edilerek engellenmiştir. Olayı ve şahsı protesto etmek amacıyla kaymakamlık önünde toplanan çok sayıda vatandaş, bir süre sonra olaysız olarak dağılmıştır. İlgili şahıs gözaltına alınarak adli ve idari tahkikata başlanmıştır" denildi.

TUTUKLANDI

Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen İ.B., Silopi Cumhuriyet Başsavcılığındaki ifadesinin ardından tutuklanma talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakim karşısına çıkan İ.B., "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçundan" tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaymakamlık binasının önünde Kur\'an-ı Kerim\'i yırtarak küfür etti! Linçten polis kurtardı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaymakamlık binasının önünde Kur'an-ı Kerim'i yırtarak küfür etti! Linçten polis kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • fehmi gullu: Bu polislerin danimarka polisinden farki yok 30 217 Yanıtla
  • Yeni: Mal tükenmez kıyamete kadar 45 1 Yanıtla
  • salihb: Dinli yada dinsiz ol,hristiyan yada yahudi ol ama başka bir dinin kutsalına ne dilini ne elini uzat. 25 0 Yanıtla
  • kerem sevim: “Ey kitap ehli! Peygamberlerin arasının kesildiği bir sırada (fetret döneminde) size Resulümüz geldi, gerçekleri açıklıyor ki, (yarın kıyamet gününde): “Bize bir müjdeleyici ve uyarıcı gelmedi” demeyiniz. İşte müjdeleyici ve uyarıcı geldi. Allah, her şeye kadirdir.” Maide Suresi 19. ayet 14 1 Yanıtla

Advertisement