Silopi de Türkçe ve Kürtçe Anneler Günü Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Silopi de Türkçe ve Kürtçe Anneler Günü Etkinliği

Silopi de Türkçe ve Kürtçe Anneler Günü Etkinliği

Şırnak'ın Silopi Kaymakamlığı'nın düzenlediği Anneler Günü etkinliği, Türkçe ve Kürtçe olarak kutlandı.

10.05.2013 13:52  Güncelleme: 17:49

Şırnak'ın Silopi Kaymakamlığı'nın düzenlediği Anneler Günü etkinliği, Türkçe ve Kürtçe olarak kutlandı. Silopi Kaymakamı Suat Demirci'nin eşi Hediye Demirci, "İki dili de birlikte kullanmak istedik" dedi.

Silopi Grant Otelde düzenlenen Anneler Günü etkinliğine, Şırnak Vali yardımcılarının eşleri Esra Zeyrek, Olcay Özcan, Silopi Kaymakamı Suat Demirci'nin eşi Hediye Demirci ve Silopili şehit ve gazi anneleri ile kadınlar katıldı. Yöresel halk oyunları ile başlayan program, Şehit Teğmen Şenol Anokulu Müdürü Banu Yılmaz, Anadolu'nun çeşitli yerlerine düzenlediği geziler sırasından çektiği fotoğrafları slayt eşliğinde katılımcılara sundu. Sunumu yapılan fotoğraflar, Türkçe ve Kürtçe alt yazılarıyla gösterildi. Yemekle devam eden programda, yöresel kıyafetler ile defile gösterisi ve hediyeli çekilişlerle devam etti.

Silopi'de tüm çocuklarını okutan 6 çocuk annesi Hatice Binici, yılın annesi seçildi. Binici'nin kızı Nefel Binici, "Annelerimiz burada düzenlenen etkinlik ile eğlenmenin keyfini yaşadı. İnşallah böyle etkinliklerin devamı gelir. Silopi'de ilk defa bu kadar güzel bir etkinliğe katılıyorum. Anneler hakkında fikrimi söyleyecek olursam da bütün anneler dünyanın bir tanesidir. Onlar dünyanın bütün güzelliğini hak ediyor. Bütün annelerin tek tek anneler gününü kutluyorum. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Tabi ki çocukların eğitiminin üzerinde durulması, yani özellikle tek tek biliyorsunuz; burada kız-erkek ayrımı çok fazla yapılıyor. Annemiz bizi kız-erkek ayırtetmeden hepimizi okuttu. Babamla beraber sağ olsunlar" dedi.

Silopi Kaymakamı Suat Demirci'nin eşi Hediye Demirci de, "Silopi'deki Anneler Günü için bir etkinlik düzenledik. Bu etkinlik Türkçe ve Kürtçe ağırlıklı oldu. İki dili de birlikte kullanmak istedik. Bu sayede inşallah Silopili annelerimiz için de güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Birinci seçilen annemizin kriteri çok zorluklarla, tüm evlatlarını okutmasıdır. Biri tıp fakültesinde okuyor, bir tanesi de fen lisesinde okuyor. 6 çocuğunu da okuttu. Bu kritere uygun olarak Silopi'de yılın annesi olarak seçtik" diye konuştu.

Hediye Demirci, yılın annesi seçilen Hatice Binici'nin ödülünü kızı Nefel Binici'ye verdi. Anneler gününe özel yaptırılan pastanın kesilmesinin ardından Türkçe ve Kürtçe müzikler eşliğinde halaylar çekildi. Şırnak Vali Yardımcısı Yasin Özcan'ın eşi Olcay Özcan ve Silopi Kaymakamı Suat Demircini'nin eşi Hediye Demirci, Silopili kadınlarla birlikte uzun süre halay çekti. Programa katılan Silopili kadınlar da, etkinliğin Türkçe ve Kürtçe yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, Silopi Kaymakamlığı'na teşekkür etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silopi de Türkçe ve Kürtçe Anneler Günü Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement