Silvan Saldırı Davası 4. Duruşması - Son Dakika
Güncel

Silvan Saldırı Davası 4. Duruşması

Silvan Saldırı Davası 4. Duruşması

Diyarbakır'ın Dolapdere köyü kırsalında 13 askerin şehit olduğu operasyonun ardından görevi ihmal iddiasıyla haklarında dava açılan komutanların yargılanmasına devam edildi.

02.10.2012 18:33  Güncelleme: 11:28

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Dolapdere köyü kırsalında 14 Temmuz 2011 tarihinde 13 askerin şehit olduğu operasyonun ardından görevi ihmal iddiasıyla haklarında dava açılan komutanların yargılanmasına devam edildi.

Silvan saldırısında şehit olan 13 asker ile ilgili davanın 4'üncü duruşması Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı'nda yapıldı. Duruşmaya görevi ihmal suçuyla yargılanan tutuksuz muvazzaf askerler katılmadı. Operasyon sırasında görevli askerlerin yazılı beyanlarının okunduğu duruşmada en dikkat çekici olanı ise Ramazan Tansu Cankurtaran'ın ifadeleri oldu. Cankurtaran, askerlerin yorgun halde operasyona çıkarıldığını, bir çoğunun da nöbette uyuduğu için teröristlerin kendi aralarına sızdığını söyledi. Cankurtaran ayrıca operasyonun ardından helikoptere binen askerlerden bazılarının susuzluk nedeniyle bayıldığını belirtti.

Diğer askerler beyanlarında çelik yeleklerin eksik olduğunu ve helikopterlerin bölgeye geç gönderildiğini ifade etti. Duruşmaya katılan şehit yakınları ise komutanlara sitemde bulundu. Aileler, o dönem Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'nı yapan Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu'nun suçlu olduğunu ileri sürerek sanık sandalyesinde Karaosmanoğlu'nun oturması gerektiğini ileri sürdü.

Şehit asker Komando Çavuş Noyan Aydın'ın annesi Ayşe Noyan olayda zincirleme ihmallerin olduğunu belirterek, "Biz Ankara'dan Diyarbakır'a uçakla yarım saatte giderken Silvan'dan Diyarbakır'a helikopter neden bu kadar geç gitti? Ben oğlumu kimlere emanet etmişim" dedi.

Duruşmada söz alan müdahil avukatları da olaydan sonra bir teröristin emniyet tarafından yakalandığını ancak teröriste ait ifadenin bulunamadığı söyledi. Mahkeme Emniyet Müdürlüğü'ne bu konuda müzakere yazılmasına karar vererek duruşmayı 25 Aralık 2012 tarihine erteledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Silvan Saldırı Davası 4. Duruşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement