Şimdi de Dumansız Apartman - Son Dakika
Güncel

Şimdi de Dumansız Apartman

Şimdi de Dumansız Apartman

Sağlık Bakanlığı, Dumansız Hava Sahası'ndan sonra şimdi de dumansız apartman devrini başlatıyor.

05.06.2012 20:40  Güncelleme: 08:40

Sağlık Bakanlığı'nca başlatılan yeni uygulamayla bazı apartmanlara ''Apartmanımızın ortak kullanıma açık hiçbir alanında sigara içilmez'' yazılı stickerlar yapıştırdırıldı.

İlk olarak Tunalı Hilmi Caddesi'ndeki bir apartmanın girişine yapıştırılan stickerla başlayan uygulamayı, apartman sakinleri de destekledi. Apartman sakinlerinden Naime Alimoğlu, apartmanın ortak alanlarında sigara içilmesinin önlenmesi için her şeyi denediklerini belirterek ''Ancak önüne geçemedik. Yazılar koyduk, ikazlar ettik, en sonunda duman dedektörüyle yasanın uygulanmasını sağladık'' dedi.

Çinli apartman sakini Ying Ying Alimoğlu da sigara içilmesini istemediğini ifade ederek ''Sigara içilmesin, anneler ve çocuklar hep beraber sağlıklı yaşasın'' diye konuştu.

"PASİF İÇİCİLİK DE ÖNLENMELİ"

Stickerları hazırlayan Ulusal Tütün Kontrol Programı Komitesi'nin başkanı Dilek Aslan, yılda yaklaşık 6 milyon kişinin sigaradan, 600 bin kişin ise sigara dumanına maruz kalmaktan hayatını kaybettiğini bildirdi. Aslan ayrıca pasif içiciliğin erişkinlerde akciğer, kalp ve damar hastalıkları, kadınlarda üreme sistemiyle ilgili sorunlar, düşük ağırlıklı bebek doğumları, inme, burun boşluğu kanseri, meme kanseri, çocuklarda ise orta kulak iltihapları, sık sık iltihabi hastalık geçirme ve bazı kanser türlerine neden olduğunu da belirtti.

Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun ile kamuya açık kapalı alanların tamamında sigara içiminin engellendiğini hatırlatan Aslan, ''Bu sayede özellikle sigara içmeyen kişilerin sigara dumanından pasif etkilenim riskinin ortadan kaldırılması amaçlanmaktadır'' dedi.

TÜRKİYE'YE YAYILACAK

Tütün Ve Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Daire Başkanı Fatma Aygül ise pilot uygulamayı, belediyeler ve Muhtarlar Federasyonu'nun da işbirliğiyle Türkiye geneline yaymayı düşündüklerini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şimdi de Dumansız Apartman - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement