Sinagog Saldırılarında Hayatını Kaybedenler Anıldı - Son Dakika
Güncel

Sinagog Saldırılarında Hayatını Kaybedenler Anıldı

Sinagog Saldırılarında Hayatını Kaybedenler Anıldı

Törene katılanlar patlamanın olduğu Neve Şalom Sinegogu önüne giderek karanfiller bıraktı.

15.11.2013 12:10

Törene katılanlar patlamanın olduğu Neve Şalom Sinegogu önüne giderek karanfiller bıraktı.

Haber- Kamera: Ümit TÜRK İSTANBUL/ DHA

İstanbul'da 15 Kasım 2003'te, Neve Şalom ve Beth İsrael sinagoglarına yönelik bombalı saldırılarda hayatını kaybedenler anıldı.

Şişhane'deki Barış Heykeli önünde düzenlenen anmaya CHP milletvekili Mahmut Tanal da katıldı. Törende patlamada hayatını kaybeden Murat Şahin'in üyesi olduğu Sivas Yağbasan Köylüleri Derneği de yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası konuşan CHP milletvekili Mahmut Tanal da, "Terör ve şiddet demokrasinin, özgürlüklerin, barışın, kardeşliğin düşmanıdır. Eğer özgürlükler, demokrasi, barış ve kardeşlik yok edilmek isteniyorsa bir ülkede, orada terör hortlanır, teröre başvurulur. Onun için terörü lanetlemek lazım. Bu açıdan terörü araç olarak görenler ve tarihe geçenler, DNA ile tespit edilen örgüt El Kaide'dir. Bunları da ifşa etmekte yarar vardır. Bunlara destek olanlar, amaçlarına ulaşabilmek için demokrasiyi araç görüp, toplumu ötekileştiren zihniyeti de kınıyorum. Onun için böyle bir günde toplumumuzda, barış ve kardeşlik duygularının gelişmesinde zemin hazırlayan böyle bir günde, ölenlere rahmet diliyorum. Sevenleri, dostları ve ulusuzumuzun başı sağolsun" dedi

KARANFİLLER BIRAKTILAR

Yağbasan Köylüleri Derneği Başkanı Ali Erdoğdu da, '15 kasım 2013 tarihinde bombalı saldırıda yaşamını yitiren 28 masum vatandaşımızı ve o canlardan biri olan Murat Şahin'imizi aramızdan ayrılışının yıldönümünde saygı ve özlemle anıyoruz" dedi. Törene katılanlar daha sonra Neve Şalom Sinagogu'na doğru, 'Terörü lanetliyoruz, unutmadık, unutturmayacağız" yazılı dövizle yürüdü. Sinagog karşısında hazırlanan platforma hayatını kaybedenlerin anısına, patlama saati 09.23'te karanfil konuldu.

TEPKİ GÖSTERDİ

Patlamada ağır yaralanan ve gözlerini kaybeden Aydın Kara, ilerleyen yıllarda eşi tarafından da terk edildiğini söyleyerek, kendisine sahip çıkılmadığını söyleyerek sinagoga yumurta attı. Bu sırada yere düşen Aydın Kara'ya çevredekiler yardım etti. 'Ben böyle değildim, sonradan oldum. Bu kötü kaderi sinagogda buldum" yazılı tişört giyen Aydın Kara, 'Olay günü işe gidiyordum. Patlamayı hatırlamıyorum. 20 gün yoğun bakımda yattım. Bu patlamada tek kurtulan kişi benim. Gözlerimi kaybettim. Şarapnel parçaları geldiği için, sağ ayağım da sakatlandı. Sinagog bana sahip çıkmıyor. Yaralanmışım burada. Kaç kere kapısına gittim. Kovdu beni. 'Sana git devletin yardım yapsın' diyorlar. Zaten devlet bana yardım ediyor. Sen niye yardım etmiyorsun. Senin yüzünden ben sakat kaldım. Gözlerimi kaybettim. Yuvam yıkıldı. Eşim gitti. 15 yaşında bir oğlum var" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sinagog Saldırılarında Hayatını Kaybedenler Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement