Şırnak Valisi İpek Olayların Bilançosunu Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Şırnak Valisi İpek Olayların Bilançosunu Açıkladı

Şırnak Valisi İpek Olayların Bilançosunu Açıkladı

Şırnak Valisi Hasan İpek, IŞİD’in Kobani’ye düzenlediği saldırıları protesto gösterileri sırasında çıkan olayların bilançosunu açıklarken, olaylarda Şırnak halkının bulunmadığını ve sadece provokatörlerin meydanlarda bulunduğunu söyledi.

14.10.2014 15:28

Şırnak Valisi Hasan İpek, IŞİD'in Kobani'ye düzenlediği saldırıları protesto gösterileri sırasında çıkan olayların bilançosunu açıklarken, olaylarda Şırnak halkının bulunmadığını ve sadece provokatörlerin meydanlarda bulunduğunu söyledi.

Şırnak Üniversitesi'nin yeni akademik yılı açılışı, bir otelde yaptı. Açılışa Şırnak Valisi Hasan İpek, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ali Akmaz, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı. Burada konuşan Vali İpek, son dönemlerde İŞİD'in Kobani saldırısından sonra çıkan olayların bilançosunu açıkladı. 3- 13 Ekim tarihleri arasında yaşanan olaylar sırasında provokatörlerin meydanlarda olduğunu kaydeden Vali İpek, Şırnak halkının meydanlardan uzak durduğunu ve sadece provokatörlerin meydanlarda olduğunu dile getirdi. Vali İpek, "Bu provokasyonlarda hiçbir üniversite öğrencimizi Allah'a şükür görmedik. Bunun için sizlere teşekkür ediyorum. Olaylar sırasında 71 resmi araç ve 19 özel araç hasar gördü. 12 emniyet binası, 23 okul ve 25 diğer kamu binası hasar gördü. 8 özel konut ve 102 özel iş yeri hasar gördü. 18 kamu personeli ve 4 sivil vatandaşımız yaralandı. Bu olaylar sırasında 17 kişi gözaltına alındı, bunlardan 3 kişi tutuklandı. Bu vahim olayda binler insanın provoke edildiği olaylarda Allah'a şükür Türkiye'nin değişik illerinde 34 kişi ölürken bizim ilimizde herhangi bir ölü çıkmaması bizi memnun ediyor. Bu anlamda sizlerin huzurunda başta emniyet mensubu arkadaşlarımı ve jandarma ile askeri birliklerin aynı hassasiyeti gösterdikleri için onlara teşekkür ediyorum. Asıl teşekkürü Şırnak halkına yapmak istiyorum. Çünkü provokatörlerin dışında insanlar sokaklarda bu tür provokatörlere destek vermediler. Sizler vermediniz, halkımız vermedi. Bir yıla aşkın da Şırnak'tayım, demokratik yürüyüşlerin bir tanesini engellemedik, bir tanesine gaz atmadık, bir tanesine su atmadık. Hepsine makul ölçüde izin verdik. Şırnak halkı da bunun bilincinde, ne zaman provokatör, molotof kokteylleri ve taşlamalar olunca, bunların arkasından çekildi. Bunları yalnız bıraktı. Bu olaylar sırasında da Şırnak halkı çok sağduyulu davrandı. Bizim yaptığımız sağduyu çağrısına uydular ve kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra konuşan Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, üniversitenin akademik kadrosu ve yapılan kampüs alanı ile ilgili bilgi verdi.

Törene katılan Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan da temsili olarak ilk dersi verdikten sonra tören sona erdi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şırnak Valisi İpek Olayların Bilançosunu Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement