Sivas'ta Cumhuriyet Bayramı Manzaraları - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta Cumhuriyet Bayramı Manzaraları

Sivas\'ta Cumhuriyet Bayramı Manzaraları

Sivas'ta Cumhuriyet Bayramı kutlamaları olumsuz hava koşullarına rağmen coşku içerisinde kutlandı.

29.10.2010 18:51

Tören boyunca İl Jandarma Komutanı Albay Murat Arslan protokol tribününde eşiyle el ele oturdu. Askeri bandoda davulda görevli askerin tokmağı fırlayınca yardıma alandaki bir görevli koştu.

Cumhuriyet'in ilanın 87'inci yıldönümü nedeni ile düzenlenen kutlamalar İnönü Bulvarı üzerindeki Kongre Müzesi önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törene Vali Ali Kolat, AK Parti Sivas Milletvekilleri Selami Uzun ve Osman Kılıç, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve protokol üyeleri ile askeri erkan katldı. Kapalı havada gerçekleştirilen törene vatandaşların ve özellikle de çocukların büyük ilgi gösterdiği görüldü. Vali Ali Kolat'ın günün anlam ve önemini belirttiği konuşması ile devam eden programda, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Halk oyunları ekipleri gösterisinin ardından tören geçidi gerçekleştirildi.

EL ELE OTURDULAR

Tören sırasında protokol tribününde oturan İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Arslan dikkat çekti. Arslan yanında oturan eşi Remziye Nesrin Arslan ile tören boyunca el ele oturmayı tercih etti. Kalabalık arasında ellerinde Türk bayrakları ve balonlar il alana gelen çocuklar da geçit töreni sırasında askerlere sevgi gösterisinde bulundu.

BANDOCUNUN TOKMAĞI FIRLADI

Tören geçişi sırasınrda askeri bandoda yer alan davulda görevli askerin tokmağının ucu fırladı. Bunu farkaden alandaki sivil bir görevli yerden aldığı tokmağın ucunu, bandoya yanaştıktan sonra askerin elinden sapını alarak yerine taktı. Bandonun geçit marşını sürdürdüğü sırada gercekleşen bu olay ilgi çekti. Yeniden fırlamaması için askerin tokmağı sapının ortasına kadar çektiği görüldü. Suşehri İlçesi'nde ise yağmur nedeni ile tören spor salonunda gercekleştirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta Cumhuriyet Bayramı Manzaraları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement