Slovenya'da Şiddetli Yağışlar Sonucu Sel: 1 Ölü - Son Dakika
Güncel

Slovenya'da Şiddetli Yağışlar Sonucu Sel: 1 Ölü

Slovenya\'da Şiddetli Yağışlar Sonucu Sel: 1 Ölü

Slovenya'nın Kamnik kentinde etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen selde 1 kişi hayatını kaybetti. Sel sonucunda birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı. Slovenya Çevre Ajansı, yağışların etkisini korumasının beklendiğini açıkladı. Başkent Lübliyana'da olağanüstü hal ilan edildi ve vatandaşlara evlerinden çıkmamaları uyarısı yapıldı. Slovenya Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanlığı, yabancı vatandaşlara ülkedeki durumu takip etmeleri ve riskli bölgelerden uzak durmaları çağrısında bulundu.

04.08.2023 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Slovenya'nın kuzeyindeki Kamnik kentinde etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı selde 1 kişi öldü.

Yerel medyada yer alan haberlere göre, ülke genelinde şiddetli yağış soncu oluşan selde, birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı.

Ülkenin kuzeyindeki Kamnik kentinde sel nedeniyle 1 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Slovenya Çevre Ajansı tarafından yapılan açıklamada, ülkenin batı, doğu ve orta bölgelerinde şiddetli yağışın sele sebep olduğu ve yağışların etkisini korumasının beklendiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, başkent Lübliyana'nın kuzeyinde şiddetli yağışlardan dolayı "olağanüstü hal" ilan edildiği kaydedilirken, vatandaşlara evlerinden çıkmamaları uyarısı yapıldı.

Ülkedeki yabancılara uyarı

Slovenya Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanlığı, eski adı Twitter olan X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, "Bugün Slovenya'da 'Ulusal Sel ile Mücadele Eylem Planı' etkinleştirildi. Slovenya'daki büyükelçiliklerden vatandaşlarını iletişim kanalları aracılığıyla ülkedeki durum hakkında düzenli olarak bilgilendirmelerini istedik." ifadelerine yer verildi.

Paylaşımda ayrıca, "Slovenya'da bulunan yabancı vatandaşların, özellikle nehirler ve diğer su birikintileri yakınlarındaki riskli bölgeleri derhal terk etmeleri gerekiyor. Önümüzdeki günlerde Slovenya'ya seyahat etmeyi planlayan herkesin, ülkedeki ve bölgedeki durumu düzenli olarak kontrol etmesi tavsiye ediliyor." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Slovenya'da Şiddetli Yağışlar Sonucu Sel: 1 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement