Sofya'da Otobüs Şoförleri Çalışma Koşulları İçin Protesto Düzenledi - Son Dakika
Güncel

Sofya'da Otobüs Şoförleri Çalışma Koşulları İçin Protesto Düzenledi

Sofya\'da Otobüs Şoförleri Çalışma Koşulları İçin Protesto Düzenledi

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da belediye otobüsü şoförleri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve maaşlarına zam yapılması talebiyle protesto düzenledi. Bulgaristan Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu (KNSB) organizasyonunda düzenlenen protestoda, sabah saatlerinde önemli güzergahlarda belediye otobüsleri, hizmetlerini bir süreliğine durdurdu. Eyleme katılanlar, sürücülerin son derece ilkel ortamda dinlenebildiklerini ve gelirlerinin özel sektör çalışanlarının çok gerisinde olduğunu ifade etti. KNSB'nin Ulaşım Sendikası Başkanı Aleksandar Şopov, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve maaşlara en az yüzde 30 zam yapılmasını talep ettiklerini belirtti. Eylemler sonucunda Belediye Başkanı Vabsil Terziev ile görüşme yapılacak ve tatmin edici bir yanıt alınmazsa etkin greve gidileceği açıklandı.

18.01.2024 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da belediye otobüsü şoförleri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve maaşlarına zam yapılması talebiyle protesto düzenledi.

Bulgaristan Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu (KNSB) organizasyonunda düzenlenen protestoda, sabah saatlerinde önemli güzergahlarda belediye otobüsleri, hizmetlerini bir süreliğine durdurdu.

Drujba semtinde birçok hattın son durağındaki eyleme katılanlar, sürücülerin son derece ilkel ortamda dinlenebildiklerini ve gelirlerinin özel sektör çalışanlarının çok gerisinde olduğunu ifade etti.

KNSB'nin Ulaşım Sendikası Başkanı Aleksandar Şopov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bizim sektörde çalışanlar aylık maaşlarına en az yüzde 30 artışın yanı sıra çalışma koşullarının köklü bir şekilde iyileştirilmesini istiyor." dedi.

Eylemleri çerçevesinde şehir trafiğinin yoğun olduğu zamanda bazı otobüs seferlerinin durdurulduğunu belirten Şopov, "Bugün Belediye Başkanı Vabsil Terziev ile görüşeceğiz. Tatmin edici yanıt almazsak etkin greve gitmeye de hazırız." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sofya'da Otobüs Şoförleri Çalışma Koşulları İçin Protesto Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement