Soma Mezarlığı'nın 5 Bin Metrekaresi Şehitlik Oldu - Son Dakika
Güncel

Soma Mezarlığı'nın 5 Bin Metrekaresi Şehitlik Oldu

Soma Mezarlığı\'nın 5 Bin Metrekaresi Şehitlik Oldu

Türkiye'yi yasa boğan maden faciasında yaşamını yitiren işçiler için Soma mezarlığının 5 bin metrekaresi şehit lik olarak ayrıldı.

17.05.2014 12:52  Güncelleme: 13:50

Manisa'nın Soma İlçesi'nde, metrelerce derinlikten bir avuç kara elması çıkartmak için omuz omuza yaşamlarını yitiren 38 işçinin cansız bedenin bulunduğu 185 bin metrekarelik Soma Belediye Mezarlığı'nın 5 bin metrekaresi şehitlik olarak ayrıldı.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Sabahın ilk ışıklarıyla acının biran olsun azalmadığı mezarlıkta, yeni gelecek cenazeler için çalışmalara başlandı. Maden işçilerinin, çiçek bahçesine dönüştürülen mezarlarının üzerlerine, ziyarete gelen yakınları ve arkadaşları, işçilerin taraftarı olduğu takımın kaşkol ve formasını bırakarak sessiz bir tribün oluşturdu. Kaşkollardaki Vardık varız var olacağız, Sevdamızın peşindeyiz, İlmi okuldan hayatı Beşiktaş'tan, Yürekteki emanet senden ibaret mesajları ise yaşananları özetledi.

İŞÇİLER ŞEHİTLİĞE DEFNEDİLDİ

Soma'daki maden ocağında geçen salı meydana gelen faciada, bir avuç kara elması omuz omuza verip çıkartan onlarca işçi hayatını kaybetti. Yaşamının baharında olanlar, doğmamış çocuğunu göremeyenler, torununa hasret kalanlar bir arada can verdi elim kazada. O işçilerden 38'i, 185 bin metrekarelik Soma Belediye Mezarlığı'ndaki 5 bin metrekarelik şehitliğe defnedildi. Acının biran olsun azalmadığı mezarlıkta, sabah saatlerinde yeni gelecek cenazeler için çalışmalar başlatıldı. Daha önce açılan mezar yerleri, işçiler tarafından düzenlendi. Daha sonra, saat 10.00'da henüz 23 yaşında ve 8 aylık evli olan Süleyman Kandemir de şehitliğe defnedildi. Eşi 7 aylık hamile olan Kandemir'in madende ölümden kaçmak için yoğun caba harcadığı ancak hayatta kalmayı başaramadığı öğrenildi.

VARDIK VARIZ VAROLACAĞIZ

Faciada hayatını kaybedenler için ayrılan şehitlik ise ziyaretçi akınına uğruyor. Farklı illerden gelenler, aileler, arkadaşlar biran olsun şehitliği boş bırakmıyor. Ziyarete gelenlerin, neredeyse tüm kabirlere, işçilerin taraftarı oldukları takımların kaşkol ve formalarını bıraktığı görüldü. Kaşkollardaki "Vardık varız var olacağız", "Sevdamızın peşindeyiz", "İlmi okuldan hayatı Beşiktaş'tan", "Yürekteki emanet senden ibaret" mesajları ise yaşananları özetledi. Gözyaşlarının sel olup aktığı, feryatların yürek dağladığı mezarlık bir sonraki cenaze için hazırlanıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Soma Mezarlığı'nın 5 Bin Metrekaresi Şehitlik Oldu - Son Dakika


Advertisement