Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Son Yolculuğuna Uğurlandı

Son Yolculuğuna Uğurlandı

82 yaşında hayatını kaybeden tiyatro ve sinema sanatçısı Osman Nuri Ergün için Şehir Tiyatroları Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesinde bir tören düzenlendi.

25.08.2010 13:48

82 yaşında hayatını kaybeden tiyatro ve sinema sanatçısı Osman Nuri Ergün için Şehir Tiyatroları Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesinde bir tören düzenlendi. Törene kızı Fatmagül Keşkek ile damadı Metin Mert Keşkek vesanatçı dostları katıldı. Törene katılımın oldukça az olması dikkatlerden kaçmadı. Ergün’ü son yolculuğuna yaklaşık 25 kişi uğurladı.

"HASTAYKEN DE TİYATRODAYDI"

Osman Nuri Ergün ile ilgili Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Aliye Uzunatağan bir konuşma yaptı. Nuri Ergün’ü dublaj stüdyolarından tandırını kaydeden Uzunatağan, “ Onunla dert ortaklığımızı çok uzun yıllar sürdü. Yaptığı işleri söylemezdi, yönetmen olduğunu söylemezdi. Tevazu sahibi bir insandı. Genç kuşaklara anlatmazdı bile hep ben anlatırdım Nuri abiyi. Çok iyi bir insandı. Bir İstanbul beyefendisiydi. Sakın üzülme diyorum kızına böyle bir babanın arkasından ancak sevinilir “diye konuştu.

Kızı Fatmagül Ergün Keşkek ise babasıyla ilgili “ Son 3 yılını demans hastası olarak geçirdi. Bilinci gittiği zamanlar hep buradaydı. Benim provam var saati kaçmasın sakın derdi. Devamlı tiyatrodaydı" dedi.

Ardından Ergün’ün yaşamını simgeleyen mum sahneye getirildi. Daha sonra, Ergün için sahnede bir saygı geçişi de düzenlendi. Saygı geçişinin ardından, Ergün’ün ruhu için dua da okundu. Ergün’ün cenazesi daha sonra Bebek Camii'ne götürüldü. Ergün’ün cenazesi Bebek Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığında toprağa verilecek.

OSMAN NURİ ERGÜN

1947 yılında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrosu bölümüne giren Ergün, 1950’de seslendirme asistanı olarak çalışmaya başladı. Ergün, Kurtuluş Savaşını anlatan İzmir Ateşler İçinde, Yılmaz Güney’in oynadığı Mor Defter, Cilalı İbo Casuslar Arasında, Cilalı İbo Perili Köşkte filmlerini yönetti. Şehir tiyatrolarında Cilalı İbo karakteriyle ün yapmış olan Feridun Karakaya ile Balaban Ağa oyununda oynayan Ergün, 1954 yılında şehir tiyatrolarından emekli oldu.

Pınar ÇITAK KOYGUN - Özgür ARSLAN/ İSTANBUL/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement