Sosyalist Enternasyonal Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Sosyalist Enternasyonal Toplantısı

Sosyalist Enternasyonal Toplantısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP aleyhine yapılmış dayanaksız başvuruların hiçbirinin Sosyalist Enternasyonal'de karşılık bulmadığını, partisinin Sosyalist Enternasyonal'den ayrılması veya hakkında yaptırım uygulanmasının da kesinlikle...

05.02.2013 14:51

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP aleyhine yapılmış dayanaksız başvuruların hiçbirinin Sosyalist Enternasyonal'de karşılık bulmadığını, partisinin Sosyalist Enternasyonal'den ayrılması veya hakkında yaptırım uygulanmasının da kesinlikle söz konusu olmadığını bildirdi.

Oran, Portekiz'de toplantıları süren Sosyalist Enternasyonal ve CHP ile ilgili bazı basın yayın organlarında yer alan iddialarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Sosyalist Enternasyonal tüzüğüne göre Etik Komitesi'nin üyelerin etik kodlara uygunluğunu ve üyelik durumlarını denetleyerek bunun hakkında karar verme yetkisine sahip olduğunu belirten Oran, etik kodlara aykırılık iddiasıyla herhangi bir kişinin Sosyalist Enternasyonal'e başvuru yapabileceğini belirtti.

CHP'nin Sosyalist Enternasyonal'in ve evrensel sosyal demokrasinin temel ilke ve kurallarına bütünüyle uygun davranan, milyonu aşkın üyesi ve 90 yıllık tarihiyle, Sosyalist Enternasyonal'in en köklü ve güçlü üyelerinden biri olduğunu vurgulayan Oran, Avrupa bölgesindeki en büyük sosyal demokrat örgütlerden biri olan partisinin, sosyal demokrasinin evrensel ilkeleri ışığında demokrasi, özgürlük ve adalet mücadelesine devam ettiğini aktardı. Bu durumun Sosyalist Enternasyonal üyesi partiler tarafından da takdir ile karşılandığını belirten Oran, Güney Afrika'daki toplantıda yapılan seçimlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kullanılan oyların yüzde 87'sini alarak Başkan Yardımcılığı görevine seçilmesinin CHP'ye duyulan güvenin somut göstergesi olduğunu vurguladı.

Bu güvenin bugün de devam ettiğini ifade eden Oran, şunları kaydetti:

"Başkanlık divanından sonra Sosyalist Enternasyonal'in en önemli komitesi olan Etik Komite'ye de yine bir CHP'li aday gösterilmektedir. Bu güvenin vermiş olduğu sorumlulukla CHP, sosyal demokrasinin küresel aktörü olarak daha adil ve özgür bir dünya için çalışmalarına devam edecektir. Bu karşılıklı güven ve inanç birliği ortadayken, hiçbir ciddi dayanağı olmayan, bütünüyle gerçek dışı iddialar ve zorlama yorumlarla CHP'ye zarar vermek kastıyla yapılan tüm hareketler sonuçsuz kalacak, öfke, nefret ve kin gibi hislerle saldıranlar bekledikleri amaca asla ulaşamayacaktır. İstanbul'dan 3 bin 233 kilometre uzaklıktaki Lizbon'da iki gündür devam eden toplantıları yerinde izlemek ve burada gerçeği görmek hatta konuyu muhataplarına sormak yerine, masa başında, dedikodularla haber yaparak gerçek dışı bilgileri kamuoyuna aktaran anlayışı da hayretle takip ediyoruz.

Bilinmelidir ki demokratik toplumlarda basının görevi iktidarın tarafı ve yandaşı olan bir operasyon gücü olarak değil bağımsız ve tarafsız hareket etmek, haber üretmek yerine haber yapma sorumluluğunu üstlenmektir. Bu sorumluluğunu yerine getirmeyen basın organlarını da milletimizin takdirine sunuyoruz. Sonuç olarak partimiz aleyhine yapılmış olan bu dayanaksız başvuruların hiçbirisi Sosyalist Enternasyonal'de bir karşılık bulmadığı gibi partimizin Sosyalist Enternasyonal'den ayrılması veya hakkında yaptırım uygulanması kesinlikle söz konusu değildir."

Muhabir: Seval Güler

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sosyalist Enternasyonal Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement