Sünnet Eğlencesine Orman Yangını Arası - Son Dakika
Güncel

Sünnet Eğlencesine Orman Yangını Arası

Sünnet Eğlencesine Orman Yangını Arası

Balıkesir'in Erdek İlçesi'ne bağlı Paşalimanı Adası'nda, sünnet eğlencesi sırasında, yüksek gerilim tellerinin neden olduğu şelale sonucu orman yangını çıktı.

20.08.2013 10:41

Balıkesir'in Erdek İlçesi'ne bağlı Paşalimanı Adası'nda, sünnet eğlencesi sırasında, yüksek gerilim tellerinin neden olduğu şelale sonucu orman yangını çıktı. Elektrikler kesilince yangın olduğunu anlayan davetliler, eğlenceye ara verip, itfaiye aracı olmadığı için yangını taşıma su ile söndürdüler. Daha sonra geri dönen davetliler bu kez kamera ışığı ve salonda bulunan aydıntalıcıların eşliğinde yarım kalan eğlencelerine, teyip çalarak, türkü söyleyerek sürdürdüler.Erdek'e bağlı Paşalimanı Adası Balıklı Köyü'nde oturan Yeşim ve Mustafa Kıratlıoğlu çifti, 10 yaşındaki çocukları Adem Alp için köydeki salonda sünnet eğlencesi düzenledi. Gündüz, Adem Alp'in üzerinde fotoğrafı bulunan pastanın ailesi tarafından kesilip davetlilere dağıtılması, yemeklerin yenmesi, ikramların yapılmasıyla başlayan ve gecede devam eden eğlence sırasında, bir anda elektrikler kesildi. Davetliler bir süre sonra, yüksek gerilim hattının geçtiği tellerde yaşanan şelale yüzünden köylerine 200 metre mesafede orman yangını başladığını duyunca, salondan çıkıp, itfaiye aracı olmadığı için yangına taşıma su ve hotrum ile müdahale ettiler. Yaklaşık iki saat süren çalışmanın ardından yangın büyümeden önce kontrol altına alındı sonra söndürüldü. Davetliler daha sonra salona dönerek bu kez kameranın ışığı, yanlarındaki aydınlatıcılarla, teyip çalarak, birlikte türkü söyleyerek oynadılar, eğlendiler.

Kendileri için ormanların da çok önemli olduğunu söyleyen Mustafa Kıratlıoğlu, Orman yanarken, bizim burada eğlenmemiz mümkün değil. Birlikte alevleri söndürdük, sonrada yarım kalan eğlencemizi kendi imkanlarımızla sürdürdük. dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sünnet Eğlencesine Orman Yangını Arası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement