"Sürgündeki Kürt Parlamentosu" Davası - Son Dakika
Güncel

"Sürgündeki Kürt Parlamentosu" Davası

"Sürgündeki Kürt Parlamentosu" Davası

''Sürgündeki Kürt Parlamentosu'' ile ''Kürdistan Ulusal Kongresi''nin oluşumunda yer alan Zübeyir Aydar, Remzi Kartal, Nejdet Buldan, Ali Haydar Cilasun ve Yaşar Kaya'nın da aralarında bulunduğu ...

12.11.2013 14:23

"Sürgündeki Kürt Parlamentosu" ile "Kürdistan Ulusal Kongresi"nin oluşumunda yer alan Zübeyir Aydar, Remzi Kartal, Nejdet Buldan, Ali Haydar Cilasun ve Yaşar Kaya'nın da arasında bulunduğu 31 sanığın silahlı örgüt kurmak ve yönetmek suçundan yargılanmasına devam edildi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklardan Yaşar Kaya, Yusuf Serhat Bucak ve Şengül Özbey'in avukatı Levent Kanat dışında katılan olmadı.

Duruşmada, sanıklardan İsmail Özden'in adresinin tespiti konusunda Beşiri İlçe Jandarma Komutanlığına yazılan müzekkereye cevap verildiği, cevapta Özden'in belirtilen adreste ikamet etmediği, Irak'ın Sincar bölgesinde PKK terör örgütüne bağlı bir dernekte faaliyetini sürdürdüğünün öğrenildiğinin bildirildiği tutanağa geçirildi.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özgür, sanıklar hakkındaki yakalama emirlerinin infazının beklenilmesini talep etti.

Avukat Kanat, müvekkili Yaşar Kaya'nın ağır hastalığı nedeniyle hastanede bulunduğunu söyledi. Yusuf Serhat Bucak'ın kanser hastası olduğunu bildiren Kanat, diğer müvekkili Şengül Özbey'in de atılı suçlamalarla ilgisinin olmadığını ileri sürdü.

Kanat, üç müvekkili hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasını ve ifade vermek üzere gelmeleri halinde tutuklanmayacaklarına ilişkin güvence verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, avukat Kanat'ın talepleriyle ilgili daha önce ret kararı verildiği gerekçesiyle "karar verilmesine yer olmadığına" karar verdi.

Sanıklara atılı eylemin niteliği, kanunda öngörülen ceza miktarı, suçun işlendiğine ilişkin kuvvetli iddiaların bulunması; davanın sonuçlanmamasını sağlamak amacıyla yurt dışında kaçak hükmünde olmalarının anlaşılması gerekçeleriyle sanıkların yokluklarında tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, sanıklardan Ekrem Berpınar hakkındaki Kırmızı Bülten sonucunun beklenmesini de kararlaştırarak, duruşmayı erteledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Sürgündeki Kürt Parlamentosu' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement