Suriye'deki Katliamlara Tepki Gösterileri - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki Katliamlara Tepki Gösterileri

Suriye\'deki Katliamlara Tepki Gösterileri

İstanbul'da bir grup, Suriye'de hava bombardımanında yaralanması sonucu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Tevhid Tugayı Komutanı Salih için gıyabi cenaze namazı kıldı

19.11.2013 16:41

İstanbul'da bir grup, Suriye'de hava bombardımanında yaralanması sonucu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Tevhid Tugayı Komutanı Abdulkadir Salih için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Fatih Camisi önünde toplanan, aralarında Özgür-Der ve Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu üyelerinin de bulunduğu grup, ikindi namazının ardından ellerinde Suriye ve Tevhid bayrakları ile "Ümmetin yiğit komutanı Abdulkadir Salih, şehadetin mübarek olsun", "Suriye devrimi binlerce şehidiyle zafere koşuyor" pankartları ve üzerinde "Yolun yolumuz", "Halep'in aslanları Baas çetelerinden hesap soracak" yazan Salih'in resimleriyle bir süre slogan attı.

Gruptakiler daha sonra, Abdulkadir Salih için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Burada grup adına konuşma yapan Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya, Salih'in kutsal bir mücadele verirken şehit olduğunu söyledi. Suriye'de savaşanların kutsal bir dava mücadelesi verdiklerini dile getiren Kaya, şehitlerin kendilerine örnek olduğunu anlattı.

Kaya, Müslüman olduğunu söyleyen bazı kesimlerin Müslümanları katledenlerle aynı safta yer aldığını vurgulayarak, "Yanlarında yer almakla kalmıyor, onlarla birlikte Müslümanları katlediyorlar. Bu nasıl Müslümanlık anlayışıdır? Hazreti Hüseyin'in katledilmesinden dolayı yüzyıllardır matem tutanlar. Müslümanların yanı başlarında katledilmesine destek veriyor, zulme ortak oluyorlar. Kim ne derse desin biz, 'Katil İran Suriye'den defol' demek zorundayız" dedi.

Daha sonra tekbirler getirip, sloganlar atan grup, Grup Yürüyüş'ün söylediği ilahinin ardından dağıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki Katliamlara Tepki Gösterileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement