'Tam Gün' Mağduru Gazeteci İçin Bakanlık Devreye Girdi - Son Dakika
Güncel

'Tam Gün' Mağduru Gazeteci İçin Bakanlık Devreye Girdi

\'Tam Gün\' Mağduru Gazeteci İçin Bakanlık Devreye Girdi

Tam Gün Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle, daha önce kendisini ameliyat eden ve ikinci ameliyat için randevu veren Profesöre ameliyat olamayan anevrizma hastası Kocaelili gazeteci Serpil Çolak için Bakanlık devreye girdi.

09.10.2011 16:05

Tam Gün Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle, daha önce kendisini ameliyat eden ve ikinci ameliyat için randevu veren Profesöre ameliyat olamayan anevrizma hastası Kocaelili gazeteci Serpil Çolak için Sağlık Bakanlığı devreye girdi. Serpil Çolak'ı telefonla arayan Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden Dr. Vakkas Özmercan, bu durumda olan hastaların mağduriyetinin giderilmeye çalışıldığını ve gerekirse yurt dışında tedavi imkanı sağlanacağını söyledi.

Beyin damarlarının ikisinde genişleme (anevrizma) saptanan Kocaelili gazeteci Serpil Çolak, İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Nöröradyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Civan Işın tarafından ameliyat edildi. Prof. Dr. Işın, gazeteci Çolak'a ikinci ameliyat için gün verdi. Ancak bu gün gelmeden, doktorların çalışmalarını düzenleyen Kanun Hükmünde Kararname yürürlüğe girdi. Kararnameyle, dışarıda muayenehanesi bulunan öğretim üyelerinin, devlet ve üniversite hastanelerinde hastalarını muayene ve tedavi etmesini engelledi. Bu durumda Prof. Dr. Işın'ın da, gazeteci Serpil Çolak'a ikinci ameliyatı yapmasının önü kapanmış oldu.

BAKANLIKTAN ARADILAR

Konuyla ilgili haberlerin gazetelerde yer alması üzerine Sağlık Bakanlığı devreye girdi. Serpil Çolak'ı telefonla arayan Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden Dr. Vakkas Özmercan, yasadan dolayı mağdur olan hastalara tek tek ulaştıklarını belirtti. "Amacımız bu hastaların mağduriyetini gidermek" diyen ve Bakanın talimatı üzerine harekete geçtiğini söyleyen Dr. Özmercan, Serpil Çolak'ın dosyasını inceleyeceğini, gerek kamu hastanesi, gerek özel hastanede ameliyat olması için gerekenlerin yapacağını iletti. Özmercan'ın Serpil Çolak'a "Gerekirse yurt dışına da göndeririz" diyerek güvence verdiği, aynı doktora ameliyat olma imkanının da dikkate alındığını bildirdiği kaydedildi.

'AYNI DOKTORUMA AMELİYAT OLMAK İSTİYORUM'

Hastanın doktoruna inanması ve güvenmesinin ne denli önemli olduğunu belirten Serpil Çolak'ın, "İlk ameliyatımı yapan ve beni yıllardır takip eden, şimdi ne yapılacağını ve nasıl yapılacağını bilen doktorumdan vazgeçmek istemiyorum. Ben doktoruma inanıyor ve güveniyorum. Aynı hastanede kendi doktoruma ameliyat olmak istiyorum" demesi üzerine Dr. Vakkas Özmercan'ın bu ayrıntıyı da göz önünde bulunduracaklarını söylediği belirtildi.

VALİ DE DEVREDE

Bu arada haber üzerine Kocaeli Valisi Ercan Topaca da konuyla ilgili olarak devreye girdi. Serpil Çolak'ı telefonla arayan Vali Topaca, Sağlık Bakanlığı'nın bu yasadan dolayı mağdur olan hastaları tek tek tespit ettiğini söyledi.

Serpil Çolak daha önce söylediği, "Beynimde pimi çekilmiş bomba ile dolaşıyorum" sözlerini tekrarlarken, "Bu sadece benim sorunum değil. Bunun bir şekilde gündeme gelmesi gerekiyordu. Benimle birlikte uygulamadan mağdur olan tüm hastaların sorunlarının bir an önce çözülmesi ve sağlıklarına kavuşturulması için gereğinin yapılması en büyük dileğim" diye konuştu.

- Kocaeli/ İzmit

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Tam Gün' Mağduru Gazeteci İçin Bakanlık Devreye Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement