Kara Yılan, Tarihi Kiliseyi Kendine Mesken Etti - Son Dakika
Güncel

Kara Yılan, Tarihi Kiliseyi Kendine Mesken Etti

Kara Yılan, Tarihi Kiliseyi Kendine Mesken Etti

Denizli'de 7 kutsal kiliseden biri olan Laodikya Kutsal Haç Kilisesi'nde yaşayan yılan, defalarca yakalanıp uzaklara bırakılmasına rağmen her seferinde geri geldi.

20.07.2015 11:32  Güncelleme: 12:10

Denizli'de antik Laodikya kentinde bulunan ve İncil'de adı geçen 7 kutsal kiliseden biri olan Laodikya Kutsal Haç Kilisesi'nde yaşayan bir yılan burayı terketmiyor. Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, "Zehirli bir tür olan yılanı alıp uzaklara götürüp bırakıyoruz, ancak yine kiliseye dönüyor." dedi.

"GELECEK YILLARDA BİNLERCE HRİSTİYAN HACI OLACAK"

II. Antiokhos tarafından M.Ö. 261 yılında kurulan ve Antiokhos'un eşi Laodikya'nın adı verilen antik kentte kazı ve restorasyon çalışmaları yılın 12 ayı devam ediyor. Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bilimleri Enstitüsü Başkanı ve Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, antik kentte M.S. 4'üncü yüzyılda yapılan ve İncil'de adı geçen 7 kutsal kiliseden biri olan Laodikya Kilisesi'nin inanç turizmi açısından son derece önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:



"Laodikya Kilisesi'ne Hristiyanlar hacı olmaya geliyor. 1700 yıllık yapıyı ayağa kaldırdık. Özgünlüğü bozulmadan günümüze kadar gelen en önemli kilise Laodikya Kutsal Haç Kilisesi'dir. Kilisedeki mozaik döşemeler, vaftizhane havuzu, ambon kürsüsü orijinal bir şekilde duruyor. Gelecek yıllarda Laodikya Kilisesi'nde binlerce Hıristiyan hacı olacak."

YILAN KİLİSEYİ TERK ETMİYOR

Kilisedeki restorasyon çalışmaları sırasında siyah renkli zehirli bir tür olan yılan ile defalarca karşılaştıklarını belirten Prof. Dr. Şimşek şunları anlattı: "Yılanı yakalıyoruz ve antik kentin en ucuna bırakıyoruz. Ancak bir iki gün içinde yeniden kilisede görülüyor. Biz yılanı yakalayıp uzaklara bırakmaktan, yılan da geri dönmekten bıkmadı. Son olarak restorasyon çalışması yaparken, yılan yine görüldü. Geri döneceğini bile bile yine yakaladık ve antik tiyatronun bulunduğu bölgeye bıraktık. Ancak, kilisenin kara yılanı yakında yine döner."


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kara Yılan, Tarihi Kiliseyi Kendine Mesken Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • KARAMURAT: HIRISTİYANLAR BU YILANDAN TEHLİKELİDİR.. 18 3 Yanıtla
    şakir: kardeşim çoğul konuşma, müslümanlığın hakkını vermek istiyorsan önce kesin konuşmıcan gıybet etmicen. ne müslümanım diyen insanlar görüyoz tüyü bitmedik yetimin hakkını yiyen, ne hristiyan biliyoz onun sayesinde burda yazı yazıyoz yada hastanede ameliyat oluyoz yada yolculuk ediyoz hacca yada akraba ziyaretine. Çok boş yorumlar yapıyorsunuz çok. 4 5
  • beterbocek: lan orda hazine var o da sahiplenmiş cin kazin bak cikacak 12 0 Yanıtla
  • BİRBİLEN: ÖLDÜRÜN GİTSİN 4 4 Yanıtla
  • ayşe: kara yılan gri olur önce gözlerini tedavi ettir prof bozuntusu hem ne belli aynı yılan olduğu reklamcı mistik hikayeler uydurma orası zaten hristiyanların sık ziyaret ettiği bi yer 7 0 Yanıtla
  • meltem: Bir hayvanat bahcesine verilsin herkesin cani kiymetli demekki orda yuvasi var ki dönüyor 5 0 Yanıtla
  • Gakgo Dayı: Aferin İşide güzel işler çıkarıyor 2 2 Yanıtla
  • İbret: Bu kilisede define olması muhtemel bu tür yılanlar bekçilik yaparlar 1 1 Yanıtla
  • Öylesine: Yerdeki binlerce yıllık mozaiğin üzerine ayakkabısı ile basan ne iş yapar. 2 0 Yanıtla
  • Beyinsiz herifler ,sözde okul okumuşsunuz: Kara yılan lar ,saf altın in verdigi sicaklik sayesinde surekli olarak deri degistire bilir ve metebolizma lari yenilendigi icin daha uzun sure hayat da kalirlar,yılan ı kilise nin farkli farkli bolgelere koyup tam okark gitmeye calisdigi yer ve saklanmaya calisdigi bolge tespit edilmelidir.. 0 0 Yanıtla

Advertisement