Tatilciler ve Tekneciler Omurilik Felcine Karşı Bilinçlendirildi - Son Dakika
Güncel

Tatilciler ve Tekneciler Omurilik Felcine Karşı Bilinçlendirildi

Tatilciler ve Tekneciler Omurilik Felcine Karşı Bilinçlendirildi

Fethiye'de derinliği az olan sulara balıklama atlanması sonucu yaşanabilecek omurilik felcine karşı tekneciler ve tatilcilere bilgilendirme yapıldı.

19.07.2014 15:02  Güncelleme: 15:03

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği tarafından, "Derinliğini bilmediğiniz sulara balıklama atlamayınız. Boynunuz kırılabilir, felç olabilirsiniz" sloganıyla başlatılan sosyal sorumluluk projesi kapsamında Fethiye'de bilinçlendirme çalışması yapıldı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi tarafından kordon boyundaki bir teknede düzenlenen toplantıda, tekneciler ve günü birlik tur tekneleriyle gezintiye çıkan tatilciler bilinçlendirildi.

FTSO Başkanı Akif Arıcan, 28 ilin denize kıyısı olması nedeniyle omurilik felcinin önemli olduğunu söyledi. Dünyada sosyal sorumluluk projeleriyle omurilik felcine sebep olan kazaların yüzde 70 azaltıldığına dikkati çeken Arıcan, tedavisi mümkün olmayan omurilik felcinin trafik kazaları, sportif kazalar ya da doğal afetlerle yaşandığını belirtti.

Arıcan, daha çok 16 ila 25 yaş grubundaki gençlerin derinliğini bilmedikleri sulara bilinçsizce balıklama atlamaları sonucu omurilik felci yaşandığının altını çizdi.

DTO Fethiye Şubesi Başkanı Şaban Arıkan ise Fethiye, Göcek ve Ölüdeniz'de kayıtlı 140 tekne ile günde yaklaşık 3 bin kişinin tekne gezisine çıktığını hatırlattı.

Bu rakamın yaklaşık bininin 16 yaş altı gençlerden olduğuna değinen Arıkan, günübirlik teknelerle tura çıkanların derinliklerini bilmedikleri yerlerde denize balıklama atlamamaları ve tekne sahiplerinin de olası bir kazanın yaşanmaması için daha dikkatli olmasını istedi.

Açıklamanın ardından, tekne turu satan firmalara, üzerinde, "Derinliğini bilmediğiniz sulara balıklama atlamayınız! Boynunuz kırılabilir, felç olabilirsiniz" yazılı afişler dağıtıldı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tatilciler ve Tekneciler Omurilik Felcine Karşı Bilinçlendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement