"Tcsg Güven" Teslim Töreni - Son Dakika
Güncel

"Tcsg Güven" Teslim Töreni

"Tcsg Güven" Teslim Töreni

Savunma Sanayii Müşteşarı Bayar: "İhtiyaçlarımızı milli tasarım ve milli inşa ile yapabilir konuma geldik" Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Özbal: "Sahil Güvenlik Komutanlığı, bölgesin...

21.11.2013 14:16

Savunma Sanayii Müşteşarı Murad Bayar, "İhtiyaçlarımızı milli tasarım ve milli inşa ile yapabilir konuma geldik" dedi.

Koç Topluluğu'nun Savunma Grubu Şirketi RMK Marine'in Sahil Güvenlik Komutanlığı için inşa ettiği 4 sahil güvenlik arama kurturma gemisinden "TCSG Güven", İçişleri Bakanı Muammer Güler'in de katılımıyla düzenlenen törenle teslim edildi.

RMK Marine'nin Tuzla'daki tersanesinde gerçekleştirilen törende konuşan Bayar, teşkilatlarının, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na hizmet etmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Bugüne kadar birçok başarılı proje yaptıklarını anlatan Bayar, "Bunların hepsinde amacımız nedir? Silahlı kuvvetlerimizin, güvenlik teşkilatlarımızın ihtiyaçlarını milli savunma sanayimizin eliyle sağlamak, karşılamak. Bugünkü teslim ettiğimiz gemi, aslında bizim askeri gemi inşa projelerimizde ilk göz ağrımız diyebileceğimiz bir projenin sonucu. İhtiyaçlarımızı milli tasarım ve milli inşa ile yapabilir konuma geldik" diye konuştu.

Bayar, yeni projelerinin olduğunu ve çalışmalara devam edeceklerini dile getirerek, çalışmalarında hükümetin iradesinin çok net olduğunu kaydetti.

"Denizlerden daha fazla hak ve menfaat talep etme mücadelesi yoğunlaşarak devam ediyor"

Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Adnan Özbal da günümüzde, denizlerin artan ekonomik önemine paralel denizlerden daha fazla hak ve menfaat talep etme mücadelesinin yoğunlaşarak devam ettiğini belirtti.

Özbal, çıkarların hassasiyetle korunması ve denizlerdeki zenginliklerden daha fazla yararlanılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın öneminden bahseden Özbal, "Sahil Güvenlik Komutanlığı, tarihindeki deneyimlerden de aldığı güçle 1982 yılından itibaren müstakil bir yapıya kavuşmuş, profesyonel kuvvet yapısı, yüksek nitelikli personeli ve milli sanayimizin gelişimine parelel olarak özellikle son 15 yıldır sahip olduğu çağdaş, güçlü ve modern platformlarıyla birlikte 7 gün ve 24 saat esasına göre başarıyla görev yapmaktadır. Sahil Güvenlik Komutanlığı, bu özellikleriyle de bölgesindeki sahil güvenlik teşkilatları arasında örnek seviyeye ulaşmış bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Koç Holding Savunma Sanayi, Diğer Otomotiv ve Bilgi Grubu Başkanı Kudret Önen ise daha önce teslim edilen 2 gemiden birinin Akdeniz, diğerinin ise Karadeniz'de başarılı bir şekilde görev yaptığını söyledi.

Güçlü bir tersane oluşturmak istediklerini belirten Önen, bu yatırımları, daha büyük projelerin başarıyla gerçekleşmesi için yaptıklarını dile getirdi.

Savunma Sanayii Müşteşarlığı'nın daveti üzerine ihaleye katıldıkları aktaran Önen, "Bugüne kadar yaptığımız çalışmaları değerlendirirsek, sahil güvenlik arama kurtarma projesi çerçevesinde, tersanemiz gördüğünüz gibi, 88 metre boyundaki kornet silah sistemleri, komuta kontrol sistemleri ve bir savaş gemisinde bulunabilecek her türlü sistemin entegrasyon, test ve teslimini yapabilecek kapasiteye erişti" diye konuştu.

Komutan, yemin ederek gemiyi devraldı

Konuşmaların ardından Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Özbal, geminin komutasının kendilerinde olduğuna dair gemi flandrası ile Türk bayrağını gemi komutanına teslim etti.

Komutan, gemiyi teslim aldıktan sonra Türk bayrağını öperek yemin etti. Daha sonra "TCSG Güven" gemi komutanı ve mürettebatı gemiye binerek, Türk bayrağını göndere çekti.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, gemi tesliminden sonra, beraberindekilerle "TCSG Güven'i gezdi.

Güler'in gemideki inceleme gezisine, basın mensupları alınmadı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Tcsg Güven' Teslim Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement