Tek Çocuklarını Bombardımanda Kaybettiler - Son Dakika
Güncel

Tek Çocuklarını Bombardımanda Kaybettiler

Tek Çocuklarını Bombardımanda Kaybettiler

Esed'e bağlı güçler tarafından gerçekleştirilen bombardımanda ağır yaralandığı belirtilen 11 yaşındaki çocuk, Adana'da yaşamını yitirdi.

15.01.2013 16:15  Güncelleme: 16:10

Suriye'nin Halep kentinde Esed'e bağlı güçler tarafından gerçekleştirilen bombardımanda ağır yaralandığı belirtilen 11 yaşındaki çocuk, Adana'da yaşamını yitirdi.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Suriye'de tamircilik yaparak ailesinin geçimini sağlayan Muhammed Muhammed, eşi Fatima Hicaz ve oğlu Saddam Muhammed ile Halep kentinde yaşamlarını sürdürürken, geçtiğimiz hafta Esed güçleri tarafından gerçekleştirilen şiddetli saldırıların ortasında kaldı.

Havadan ve karadan yapılan bombalı saldırılar sırasında Muhammed ailesinin evi de hedef oldu. Baba Muhammed'in ekmek bulabilmek için dışarı çıktığı, anne Fatima Hicaz'ın ise komşularıyla yemek yapmak için bir araya geldiği sırada evde tek başına bulunan Saddam Muhammed, saldırıda yaralandı.

Muhammed ailesinin evine düşen bomba büyük bir yıkım yaratırken, mobilya ve kumaş parçalarının tutuşmasıyla yangın çıkmasına neden oldu. Komşuları ve akrabaları tarafından evden çıkarılan 11 yaşındaki Saddam Muhammed, Özgür Suriye Ordusu askerlerinin yardımıyla Kilis üzerinden Türkiye'ye getirildi.

Vücudunda şarapnel parçalarının yanı sıra, ağır yanık izlerini de taşıyan küçük Muhammed, Kilis'teki ilk müdahalenin ardından daha kapsamlı bir tedavi için Adana'ya sevk edildi. Bu sırada annesi Fatima ve babası Muhammed'de küçük çocuğu bir an olsun yalnız bırakmadı.

Adana'daki Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi'nde tedavi altına alınan Muhammed, yoğun bakım ünitesinde yaklaşık 3 gün sürdürdüğü yaşam mücadelesini bugün kaybetti.

Muhammed'in cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Cenazeyi teslim almak üzere morga gelen anne Fatima ve baba Muhammed gözyaşlarına hakim olamadı.

Esed'in zulmünün sonucu olarak bunları yaşadıklarını anlatan baba Muhammed,

"Esed de aynı acıyı yaşasın. Tek çocuğumu benim elimden aldı. Bundan sonra iki elim yakasında olacak" dedi.

Sürekli baygınlık geçiren baba Muhammed, eşi ve kardeşi Ahmed tarafından güçlükle sakinleştirildi. Adli Tıp Kurumu'nda görevli polisler tarafından kolonya ve su verilerek kendine getirilmeye çalışılan acılı baba, daha sonra çağrılan sağlık ekipleri tarafından kontrol edildi.

Anne Fatima Hicaz ise acılarının çok büyük olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Eşim ekmek almak ben de elimizdekileri birleştirip yemek yapabilmek için komşularımıza gitmiştim. Saldırı o sırada oldu. Bombaların bir anda patlamaya başlamasıyla dışarı bile çıkamadık. Her şey bittiğinde yanan evden oğlumun çığlıklarını duydum. Komşularımız ve akrabalarımız tarafından çıkartılmıştı. Allah Esed'e aynı acıyı yaşatsın. Tek çocuğumun ölümünün acısını bir tek ben anlarım. Esed'in zulmü bir an önce son bulsun. Herkes bizi görsün, sesimizi duysun."

Muhammed'in cenazesinin Reyhanlı'daki Cilvegözü Sınır Kapısından Suriye'ye götürülüp, ülkesinde toprağa verileceği öğrenildi.

-Suriyeliler, Adana'da tedavi görüyor-

Öte yandan, küçük Muhammed gibi çok sayıda Suriyeli de Adana'da sağlıklarına kavuşmanın umuduyla tedavi görüyor.

Suriye'deki hava saldırılarının ardından ambulanslarla Adana'ya getirilen 24 Suriyeli, Çukurova Üniversitesi, Seyhan Uygulama ve Araştırma, Başkent Üniversitesi Yüreğir Uygulama ve Araştırma ile Özel Estetik ve Plastik Cerrahi hastanelerinde tedavi görüyor.

Bugüne kadar ise yaşanan saldırılar sonucu yanık teşhisiyle Türkiye'ye getirilen toplam 105 hasta Adana'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Muhabir: Aykut Ünlüpınar

Yayıncı: İsa Sansar - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tek Çocuklarını Bombardımanda Kaybettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement