Tekirova Belediye Başkanı: Hizmet Engellenemez - Son Dakika
Güncel

Tekirova Belediye Başkanı: Hizmet Engellenemez

Tekirova Belediye Başkanı: Hizmet Engellenemez

Akdeniz TV'nin deneyimli televizyoncusu ve kanalın Haber Müdürü Dilek Bozkurt Özgenç'in sunduğu 'Gündem Özel' programının konuğu Tekirova Belediye Başkanı ve GATAB Başkanı Yusuf Üras oldu

29.10.2013 15:13  Güncelleme: 15:11

'Gündem Özel' Programının Konuğu Başkan Üras, Kemer'i esir alan yağmur sonrası sert açıklamalarda bulundu. Kemer Sokakları yağmura teslim oldu… Program sunucusu Dilek Bozkurt, ilk olarak Başkan Üras'a Antalya'da etkili olan yağmurun Kemer bölgesinde de tahribata neden olup olmadığını sorarak programı açtı. Antalya'da olduğu gibi Kemer'de da yağan yağmurun ciddi sıkıntılar oluşturduğunu belirten Başkan Üras: "Kemer'de yağan yağmur bir turizm kentine yakışmayacak görüntüler oluşturdu. Sokaklar göl oldu, dereler taştı, evleri iş yerleri sular bastı. Kemer'in bu durum beni çok üzüyor. Kemer'li hemşerilerim bu görüntüleri hiç hak etmiyor" dedi. GATAB olarak bölgenin altyapısına çözüm üretmek istediklerini ancak engellendiklerini belirten Üras, sözlerini şöyle sürdürdü: "Altyapı olmadan üstyapıyı yapamazsınız. Altyapı yapmadan üstyapıyı yaparsanız bu milli servete ihanettir. Boşa giden para demektir. Kemer'de bu anlamda hiçbir hizmet yapılmadığı gibi bizim GATAB olarak vermek istediğimiz hizmetler de engelleniyor. Biz GATAB olarak bölgenin yağmur suyu kanallarının, dere ıslahlarının tamamlanmasının gerekliliğini ne kadar anlatsak da bu konuda yazışmalar da yapsak bir sonuç alamıyoruz. Bize çözüm için izin verilmediği için gerekli çalışmaları yapamıyoruz. Ama hizmet engellenmez, engellenemez. Eğer hizmeti engellerseniz halkın hizmetini engellersiniz. Siyasi ihtiraslar uğruna hizmetlerimizi engellemeye çalışanları Kemerliler çok iyi biliyor. Kemerliler çalışanla, konuşanın; iş üretenle dedikodu üretenin kimler olduğunu biliyor. Benim üzüntüm Kemer'in bu görüntüleri hak etmeyişi. Kemer'in acil olarak AK Partili belediyecilik anlayışına, mantığına ihtiyacı var."

Üras: Çiçek Dikerek Belediyecilik Olmaz… Kemer'in, Kemer halkının acil ve elzem sorunları varken ısrarla bunların dışında işlerle Kemer'in yıllarının ve paralarının heba edildiğini belirten Başkan Üras, canlı yayında şunları söyledi: " Çiçek dikerek, taş döşeyerek, Kemer'e şarkıcı türkücü getirerek belediyecilik olmaz. Dere ıslahlarının gerçekleşmediği, yağmur kanallarının işler hale gelmediği sürece her yağmurda Kemer bu sorunları yaşacak. 4 yıl bitmesine 5 ay kaldı. Bu anlamda Kemer'e hiçbir yatırım yapılmadı. İşte bir yağmur yağdı Kemer'in yolları perişan oldu. Gelen şarkıcıların Kemer'in dere ıslahına, bu yağan yağmurlara ne faydası var? Soruyorum… Kemer'li vatandaşlarım da bu konuda çok şikayetçi ama birileri ısrarla acil yapılması gereken dere ıslahlarını, yağmur giderlerin es geçiyor. Kemerli vatandaşlarımın evlerini, dükkanları su bastı. Bu insanların çoğu kiracı, turizm sezonu da bitti çoğu işsiz. Bu insanları düşünen var mı? Hani kim vardı yanlarında. O beğenmedikleri kapatmak için uğraştıkları GATAB; yani biz yetiştik imdatlarına. Meteoroloji günler öncesinden uyardı yağmur geliyor diye. Biz GATAB olarak birimlerimizi alarm durumuna geçirdik ve her çağrıya her yardım talebine ulaştık. Bizzat ben de çalışmaları takip ettim. Vatandaşlarımızın yanında oldum. Onların acılarını paylaştım, elimden geldiğince destek olmaya çalıştım. Anlayışımız bunu gerektiriyor çünkü. Kemer benim ailem; benim ailem zor durumdayken ben bayram yapamam, tatile çıkamam. Bayramda ben ailemle birlikte onların yanında oldum, onların evlerinden suları beraber boşaltmalarına yardım ettim, ekiplerimizi yönlendirdim."

Biz Göreve Hazırız… Geçmişte ilgili belediyeye yazılar yazdıklarını ama bir dönüş alamadıklarını belirten Başkan Üras, Bayram sonrası ilk iş gününde ilgili kurumlara yeniden yazılar yazarak Kemer'in altyapı ve gereken dere ıslahlarının yapılması için gerekli çalışma önerileri teklif yazılarını yazacaklarını belirtti. Kemer'in ayrışmaya değil birleşmeye ihtiyacı olduğunu söyleyen Üras, ayrıca: "Kemer'e kim hizmet edecekse, kim bir çivi çakacaksa ben elimden geleni yapmaya hazırım" dedi. Başkan Üras sözlerini şu sözlerle sürdürdü: " Bize müsaade etsinler, izin versinler biz Kemer'in bu altyapı, dere ıslahı, yağmur giderleri gibi elzem sorunları için gerekli çalışmaları şimdiden başlatalım. Ne kadar erken yol alırsak o kadar iyi olur. Bu yağan yağmur çok da fazla bir yağmur değildi, daha da fazlası yağacak ilerde. Şimdiden bunun için çalışmalara başlamalıyız. Biz GATAB olarak görevden kaçmayız, hizmete hazırız. Kemerimiz, Kemerliler bu görüntüleri hiç hak etmiyor. Kemerin bir daha bu tür çağ dışı görüntülerle anılmaması, turistlere rezil olmamak adına bizi engellemesinler, bize müsaade etsinler biz Kemer'in bu sorunu ortadan kaldıralım. Ama izin vermiyorlar, yaptığımız her çalışmaya engel olmaya çalışıyorlar. Bayram temizliği yapmak istedik ona dahi izin vermediler. Tekirova'da biri hizmet yapacağım dese ben engel olmam aksine destek olurum."

Yağmurdan Tekirova Etkilenmedi… Yağan yağmurun Tekirova'yı etkileyin etkilemediğini soran program sunucusu Dilek Bozkurt, Başkan Üras'tan şu yanıtı aldı: " Aynı yağmur Tekirova'mızda da yağdı. Ama hiçbir sorun çıkmadı. ALO GATAB kayıtları var. Hiç o bölgeden bir yardım talebi yok. Evini, iş yerini, otelini su basan yok. Neden? Çünkü Tekirova'nın altyapı sorunu yok. Biz göreve geldiğimizde ilk iş altyapıyı çözdük, ondan sonra üstyapıya el attık, üstyapıyı güzelleştirdik. İşte bu anlayış farkı, hizmet farkı, vizyon farkı. Biz bunlara sahibiz. O yüzden diyoruz ki Kemer hiç hak etmediği bir yerde. O yüzden diyoruz ki Kemer'e AK Partili hizmet anlayışı şart. Ama biliyoruz ki bunlar doğum sancıları. Her doğum sancılı olur. Kemer kabuğunu kırmaya başladı, Kemer'de değişim başladı. Kemer'de korku imparatorluğu, baskı imparatorluğu kırılmaya başladı. Kemer'in aydınlık güzel günleri yakındır. Ben Kemer'e ve Kemerli hemşerilerime güveniyorum onların söyleyenlere değil çalışanlara baktığını biliyorum."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tekirova Belediye Başkanı: Hizmet Engellenemez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement