Tokat'ın Niksar ilçesinde toprak kayması meydana gelen köyde çalışmalar sürüyor - Son Dakika
Güncel

Tokat'ın Niksar ilçesinde toprak kayması meydana gelen köyde çalışmalar sürüyor

Tokat\'ın Niksar ilçesinde toprak kayması meydana gelen köyde çalışmalar sürüyor

Niksar ilçesine bağlı Günebakan köyünde meydana gelen toprak kayması sonucunda 42 ev tedbir amacıyla boşaltıldı, bir cami ile 12 ev ise yıkıldı. AFAD Müdürü ve teknik personel tarafından yapılan ölçümler sonucunda risk haritası çıkartıldı ve köydeki çalışmalar kontrollü bir şekilde devam ediyor. Niksar İlçe Jandarma Komutanlığı'nın güvenlik önlemi aldığı köyde, AFAD ile İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

09.02.2024 10:33  Güncelleme: 23:30

Tokat'ın Niksar ilçesinde toprak kayması meydana gelen Günebakan köyündeki çalışmalar sürüyor.

Niksar Kaymakamı Ekrem Çeçen, AA muhabirine, ilçe merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Günebakan köyünde oluşan toprak kayması nedeniyle 42 evin tedbir amacıyla boşaltıldığını, bir cami ile 12 evin ise yıkıldığını hatırlattı.

Köyde AFAD Müdürü ve teknik personeli tarafından ölçüm yapılarak risk haritasının çıkartıldığını belirten Çeçen, "Tehlike sürdüğü için köydeki çalışmalar da kontrollü olarak devam ediyor. Dronla bölgede lazer taraması yapıldı, sonucu bekliyoruz." dedi.

Niksar İlçe Jandarma Komutanlığının güvenlik önlemi aldığı köyde, AFAD ile İl Özel İdaresi ekiplerince çalışma yürütülüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tokat'ın Niksar ilçesinde toprak kayması meydana gelen köyde çalışmalar sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement