Toplu Sözleşme Masasında Başkandan Zabıta Komiserine Darp İddiası - Son Dakika
Güncel

Toplu Sözleşme Masasında Başkandan Zabıta Komiserine Darp İddiası

Toplu Sözleşme Masasında Başkandan Zabıta Komiserine Darp İddiası

Zonguldak'ın Bakacakkadı beldesinde toplu sözleşme görüşmeleri sırasında belediye başkanının fiziki saldırısına uğradığını iddia eden zabıta komiseri darp raporu aldı. Sendika da başkandan şikayetçi olacağını açıklandı.

04.01.2018 17:15  Güncelleme: 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Bakacakkadı beldesinde toplu sözleşme görüşmeleri sırasında belediye başkanının fiziki saldırısına uğradığını iddia eden zabıta komiseri darp raporu aldı.

MAAŞ LİSTESİNDEN TARTIŞMA ÇIKTI

İddialara göre olay Bakacakkadı Belediyesi'nde meydana geldi. Belediyede toplu sözleşme görüşmeleri sırasında belediye başkanı Sezgin Ö, Zabıta Komiseri ve Mali Hizmetler Müdür Vekili olarak görev yapan Suat Boynukısa'dan maaş listesini istedi.

Belediyede çalışan 6 memur için verilen zammın yetersiz bulunması üzerine başlayan süreçte, maaş listesindeki yazıların küçük olduğu iddiası üzerine başkan ile Boynukısa arasında önce sözlü tartışma yaşandı.

SU BARDAĞI FIRLATTI

İddialara göre sendika temsilcilerinin de bulunduğu görüşme sırasında makamdan çıkan ve yeniden odaya giren Boynukısa, devlet memuru olduğunu ifade ederek "Bana küfredemezsiniz" şeklinde tepkisini dile getirdi. Bunun üzerine Sezgin Ö.'nün su bardağını fırlattığı ardından da Boynukısa'ya fiziki saldırıda bulunduğu öne sürüldü. Ortamın sakinleştirilmesinin ardından Boynukısa hastaneye giderek darp raporu aldı.

Toplu Sözleşme Masasında Başkandan Zabıta Komiserine Darp İddiası
"ŞİDDETE MARUZ KALDIM"

Suat Boynukısa, darp sonucu yüzünde yara oluştuğunu ve yaşanan olaydan dolayı üzgün olduğunu ifade etti. Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt'un da kendisini arayarak her türlü desteği vereceklerini söylediğini belirten Suat Boynukısa, şunları söyledi:

"Toplu iş sözleşmesi sırasında belediye başkanı memurların maaş bordrosunu istedi. Ben hem zabıta komiserliği hem de mali hizmetler müdür vekilliğini yürüttüğüm için benden istedi. Maaş bordrosunu getirdiğimde zaten bilgisayar çıktısıydı. Kendisi yazının küçük olduğunu söyleyerek, misafirlerin yanında bana hakaretlerde bulundu. Ben kendisine bu tür davranışının etik olmadığını, devlet memuru olduğumu kendisine izah ettim. Bu lafı kaldıramadı ve istenmeyen bir takım olaylar oldu. Şiddete maruz kaldım. Darp raporumu aldım. Zaten sendika başkanımız ve genel başkanımız bana desteklerini ilettiler. Gereğini yapıyorlar. Ben henüz savcılığa suç duyurusunda bulunup bulunamayacağıma karar vermiş değilim. Yüzümde darp sonucu aldığım bir yara var. Keşke olmasaydı. Çok üzgünüm."

"BELEDİYE BAŞKANINDAN ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ"

Tüm Bel-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kenan Eşref ise yaşanan olaya şahit olduğunu ve kınadıklarını söyledi. Sendika olarak belediye başkanından şikayetçi olacaklarını ifade eden Eşref, "Suat bey belediye başkanına 'Bana misafirlerin önünde y.....k dediniz. Bu iş barışına yakışmayan bir olgudur. Sizi kınıyorum' dedi. Bunu söyleyince başkan bardağı attı. 'Saygısızlık yapıyorsunuz?' diyince de bir tokat attı ve gırtlağına sarıldı. Biz araya girdik. Biz Tüm Bel-Sen olarak bir memura fiili müdahalede bulunmasını kınıyoruz. Ayrıca iktidar partisini bu yönde göreve çağırıyoruz. Kendilerini ve yöneticilerini sorgulamaları gerekiyor. Sendika olarak biz belediye başkanından şikayetçi olacağız" dedi. diye konuştu.

Bakacakkadı Belediye Başkanı Sezgin Özdemir ise sadece ağız dalaşı olduğunu belirterek, darp iddialarını kabul etmedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Toplu Sözleşme Masasında Başkandan Zabıta Komiserine Darp İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement