Ttp Liderinin Öldürülmesi - Son Dakika
Güncel

Ttp Liderinin Öldürülmesi

Ttp Liderinin Öldürülmesi

Tehrik i Taliban Pakistan lideri Mesud'un gömüldüğü öne sürüldü

02.11.2013 09:08  Güncelleme: 09:34

Öldürülen, Tehreek-i Taliban Pakistan ( TTP ) lideri Hekimullah Mesud'un gömüldüğü öne sürüldü.

ABD tarafından, Pakistan'ın aşiretler bölgesi Kuzey Veziristan'da düzenlenen İHA saldırısında öldürülen Mesud'un bilinmeyen bir yerde toprağa verildiği iddia edildi. Mesud'un yanı sıra aynı saldırıda hayatını kaybeden akrabası Tarık Mesud ve sürücüsünün de farklı yerlere gömüldüğü belirtildi.

TTP liderinin öldürülmesi, Pakistan hükümetinin örgüt ile başlatmayı planladığı barış görüşmelerine de darbe vurdu. Saldırıdan bir gün önce Başbakan Muhammed Navaz Şerif, Londra'daki temasları sırasında barış görüşmelerinin başladığını açıklamıştı.

Hükümet tarafından barış görüşmelerini başlatmak üzere bölgeye gönderilmesi planlanan 3 kişilik müzakere heyetinin yola çıkmak üzere olduğu ancak saldırının ardından bu girişimin askıya alındığı öğrenildi.

Saldırı sonrası TTP içerisinde Ömer Halid, Molla Fazlullah ya da  Han Said Sanja'nın liderliğe geçebileceği belirtildi.

Öte yandan, TTP kaynakları Mesud'un öldürüldüğünü doğrulasa da halen devlet ve hükümet kaynaklarından Mesud'un öldürüldüğüne dair resmi açıklama yapılmadı.

Örgütün, 2009'da öldürülen lideri Beytullah Mesud'un yerine geçen Hekimullah Mesud, daha önce iki İHA saldırısından yara almadan kurtulmuştu. - İslamabad

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ttp Liderinin Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement