Tuğçe Albayrak, Münih?te Dualar ve İlahilerle Anıldı - Son Dakika
Güncel

Tuğçe Albayrak, Münih?te Dualar ve İlahilerle Anıldı

Tuğçe Albayrak, Münih?te Dualar ve İlahilerle Anıldı

Almanya'da, bir restoranda taciz edilen iki genç kızı korumak isterken uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitiren Tuğçe Albayrak için Münih'te mevlit okundu.

03.01.2015 09:58  Güncelleme: 11:24

Almanya 'nın Offenbach kentinde, 15 Kasım Cumartesi günü bir restoranda taciz edilen iki genç kızı korumak isterken uğradığı saldırıda ağır yaralanan ve 28 Kasım Cuma günü yaşamını yitiren 22 yaşındaki Tuğçe Albayrak için Münih'te mevlitli anma töreni düzenlendi. 'Üç beş kişi' adlı bir sivil inisiyatifin düzenlediği anma töreni kapsamında, DİTİB Pasing Hacı Bayram Camisi'nde Tuğçe için mevlit okutuldu. Din görevlileri Abdullah Haçkalı ve Mehmet Doğan'ın okudukları mevlit sonrası, camiyi dolduranlar Tuğçe için dualar ettiler.

BAYERN MÜNİH BAŞKANININ MESAJI OKUNDU

Anma törenin camini toplantı salonundaki ikinci bölümünde 'Üç beş kişi' sivil inisiyatifinin sözcüsü Levent Ekiz bir konuşma yaptı. Ekiz konuşmasında 'Aslan Yürekli Kızımız' kısacık hayatını bile insanlığa adamıştı. Tuğçe bizim mili değerimizdir. O bayrağına sahip mükemmel bir insandı. Örnek oldu hepimize. O Filistin'de ölen çocuklar için de, ülkemizde ölen çocuklar için de sokaktaydı. Tuğçe vefatıyla Türk milletine değer kattı, birleştirdi. Haftalarca kahramanlığı Türk kızı olarak anıldı? dedi.

Değişik kurum ve kuruluşlardan gelen mesajlar okunurken, Bayern Münih Başkanı Karl-Heinz Hopfner'in 'Tuğçe'nin kahramanlığı bizi çok etkilemişti, o hiçbir zaman unutulmayacak' sözleri büyük alkış aldı.

Cami derneği başkanı Halil Ersoy'un konuşması sonrası söz alan DİTİB Güney Bavyera Eyalet Teşkilatı Başkan Yardımcısı Aykan İnan ise 'Tuğçe'nin başına gelenler bizim başımıza da gelebilir. Yanımızda bir kavga var ve bu anda ne yapmamız gerekli ve nasıl davranmamız gerekli olduğu konusunda gençler ve yetişkinler için bilgilendirme toplantıları yapmayı planlıyoruz' dedi.

Udi Bahri Çetintaş yönetimindeki NEVA İlahi Grubu'nun konserinde, salonu dolduran değişik dini gruplardan oluşan konuklar duygulu anlar yaşadı. Konseri büyük bir ilgi ile izleyen konuklar, grup üyelerini dakikalarca alkışladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tuğçe Albayrak, Münih?te Dualar ve İlahilerle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement