Tunceli'de Gözaltılar Oturma Eylemi ile Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Gözaltılar Oturma Eylemi ile Protesto Edildi

Tunceli\'de Gözaltılar Oturma Eylemi ile Protesto Edildi

Tunceli'de Demorkatik Haklar Derneği Başkanı Evrim Konak ile 3 yöneticisinin gözaltına alınması yaklaşık 200 kişi tarafından yürüyüş ve Emniyet Müdürlüğü önünde oturma eylemiyle protesto edildi.

05.12.2011 17:36

Tunceli'de Demorkatik Haklar Derneği Başkanı Evrim Konak ile 3 yöneticisinin gözaltına alınması yaklaşık 200 kişi tarafından yürüyüş ve Emniyet Müdürlüğü önünde oturma eylemiyle protesto edildi.

Cumhuriyet Caddesi Yeraltı Çarşısı üzerinde biraraya gelen protestocular, sloganlar attı. Demokratik Haklar Derneği yöneticisi İbrahim Yolcu, gözaltıların hukuksuz temelde yapıldığını belirterek, "Biz burada cemaate dokunduğumuz için, demokratik yollarda haklarımızı aradığımız için, Dersim'de yozlaşmaya karşı mücadele ettiğimiz için arkadaşlarımız gözaltına alınıyor ve avukatları ile bile görüştürülmüyor" dedi.

Gözaltına alınan dernek başkanı Evrim Konak'ın ağabeyi Fevzi Konak, polisi sert şekilde eleştirdi. Konak," Bizler bugün bir daha faşizmin ayak seslerini hissettik. Yüzlerini kapatarak kardeşimin evini basan yüzü bereli katiller, ben eve gittiğimde Evrim Konak'ın kardeşiyim dememe rağmen çık dışarı diyerek beni oraya sokmadılar. Sabahın köründe apartmanda oturan 12 aileye saygı göstermeden herkesi rahatsız ederek kapıları kırıp evin içine girmelerini hiçbir zaman hoş karşılamıyoruz. Polis mi ya da başka kimseler mi bilmiyoruz. Hepsinin yüzü kapalıydı, adamları sadece bıyıklarından seçebildim. Ben buradan sesleniyorum. Kardeşim İbrahim Kaypakkaya'yı savunup suç işlemişse ben ağabeyi olarak aynı suçu on kez işliyorum. Beni de alsınlar." dedi.

Basın açıklamasının ardından protestocular İl Emniyet Müdürlüğü önüne slogan atarak yürüdü. Polis, emniyet binası önünde barikatla önlem alırken, protestocular 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. Daha sonra gözaltına alınanların yakınları emniyet yetkilileriyle görüşüp, yakınları ile görüşmek istediklerini talep etti. Ancak, polis gözaltındakilerle görüşme yapılamayacağını bildirmesi üzerine kısa süreli tartışma yaşandı. Grup olaysız dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de Gözaltılar Oturma Eylemi ile Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement