Tunceli'de PKK'lı Teröristlerin Yol Kesip Araç Yakması - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de PKK'lı Teröristlerin Yol Kesip Araç Yakması

Tunceli\'de PKK\'lı Teröristlerin Yol Kesip Araç Yakması

Gümüşhaneli Hamit Yılmaz, İnsan Hakları Derneği Tunceli Şubesine başvurarak oğlunun aracının Pülümür Vadisi'nde yakıldığını ve oğlunun alıkonulduğunu belirterek yardım talebinde bulundu.

17.06.2017 15:55

Gümüşhaneli Hamit Yılmaz, İnsan Hakları Derneği Tunceli Şubesine başvurarak oğlunun aracının Pülümür Vadisi'nde yakıldığını ve oğlunun alıkonulduğunu belirterek yardım talebinde bulundu.

İnsan Hakları Derneğinde gazetecilere açıklamada bulunan Hamit Yılmaz, oğlu Necmettin Yılmaz'ın 2016 Ekim ayında Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Çiftçibaşı köyüne sınıf öğretmeni olarak atandığını anlattı.

Jandarmanın kendisini arayarak olay hakkında bilgi verdiğini anlatan baba Yılmaz, "Olay yerini gelirken inceledik. Yolun kenarında arabanın yakıldığını ve arabadaki mermi izlerini gördük. Kimler tarafından alıkoyulduğunu bilmiyorum ve bizim mağduriyetimizin giderilmesi için ilgililerden ve yetkililerden Allah rızası için bu bilgiyi bizlerle paylaşıp çocuğumun sağ salim bana teslim edilmesini talep ediyorum." dedi.

İnsan Hakları Derneği Tunceli Şube Başkanı Gürbüz Solmaz, Yılmaz ailesinin mağduriyetinden dolayı kendilerine başvurduğunu belirtti.

Şanlıurfa Siverek'te öğretmenlik yapan Necmettin Yılmaz'ın yaz tatilini geçirmek üzere dün Gümüşhane'ye ailesinin yanına gitmek isterken Pülümür karayolundan aracıyla geçtiğini ifade eden Sönmez, şunları söyledi:

"Pülümür Vadisinde yolun kesildiğini bu öğretmen arkadaşın oradan alındığını, aracının yakıldığını ama bu olayın görgü tanığı olmamasından kaynaklı kim ya da kimler tarafından yakıldığına dair herhangi bir bilgi elimizde yok. Ama ne olursa olsun sonuçta bir mağduriyet vardır, alıkoyma olayı vardır. Kimler tarafından alıkonulursa konulsun, kimler tarafından yapılırsa yapılsın biz insan hakları derneği olarak insanların yaşamını savunuyoruz ve bu vatandaşın sağ salim hiçbir zarar görmeden ailesine teslim edilmesini bekliyoruz ve talep ediyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunceli'de PKK'lı Teröristlerin Yol Kesip Araç Yakması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement